Gebeurtenis

Inventarisatie bouwkundig erfgoed Oostkamp

geografische inventarisatie
ID
515
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/515

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Kapellestraat 11 (Oostkamp)
Neogotische kapel gebouwd circa 1884. Beeldbepalend kapelletje op een rechthoekige plattegrond, met vlakke afsluiting, afgesloten aan de straatzijde door een gietijzeren hekken op een arduinen sokkel en tussen dito pilasters met pinakelbekroning.


Kapellestraat 19 (Oostkamp)
In oorsprong mogelijk classicistische woning, in 1876 en 1911 vergroot en verbouwd tot neoclassicistisch kasteel bestaande uit een hoofdvolume van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder een vrij hoog schilddak, afgedekt met zwarte Vlaamse pannen. Het hoofdvolume is aan de noord- en de zuidzijde in 1911 uitgebreid met telkens een twee bouwlagen-hoge aanbouw onder een plat dak. Park met een centraal open grasveld in het verlengde van het kasteel.


Kapellestraat 27 (Oostkamp)
Vrijstaande woning volgens het kadaster daterend van 1906 en schuin georiënteerd ten opzichte van de rijweg, in een voortuintje dat is afgesloten van de straat met een smeedijzeren hekken en een laag bakstenen muurtje met ezelsrug. Dicht begroeide tuin.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Inventarisatie bouwkundig erfgoed Oostkamp [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/515 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.