Gebeurtenis

Inventarisatie Steilrand van het Steilrand van het Kempisch Plateau van de Kikbeek tot de Asbeek

vaststellingen, geografische inventarisatie
ID
940
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/940

Beschrijving

Het landschappelijke geheel “Steilrand van het Kempisch Plateau van de Kikbeek tot de Asbeek” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.

Voorafgaand aan de vaststelling werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekstfiche en de afbakening van het gebied geactualiseerd. Daarnaast werden er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris, of bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel. Er werd echter vaak ruimer gekeken dan deze strikte afbakening waardoor er ook objecten kunnen zijn opgenomen die buiten deze afbakening liggen.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  : 06-02-2020


Relaties

Is deel van

Aanduiding ankerplaatsen 2006-2014

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Weg naar Zutendaal 199 (Maasmechelen)
Geïsoleerde arbeiderswoning gelegen tegen de Weg naar Zutendaal, gebouwd door een mijnwerker en geregistreerd op het kadaster in 1931.


Daalbroekstraat zonder nummer (Lanaken)
Begraafplaats aangelegd voor de begraving van overleden patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis van Rekem, dat er schuin tegenover gelegen was.


Daalbroekstraat zonder nummer (Lanaken)
Nagenoeg vierkante hardstenen grenspaal gelegen in de bossen van Lanaken op de grens tussen Lanaken en Rekem als afbakening van de voormalige heerlijkheden Rekem en Petersheim.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Lanaken, Rekem (Lanaken), Opgrimbie (Maasmechelen)
Het gebied de Steilrand van het Kempisch Plateau van de Kikbeek tot de Asbeek is vastgesteld in de landschapsatlas.