Gebeurtenis

Inventarisatie Demervallei tussen Aarschot en Diest

geografische inventarisatie, vaststellingen
ID
941
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/941

Beschrijving

Het landschappelijke geheel “Demervallei tussen Aarschot en Diest” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.

Voorafgaand aan de vaststelling werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekstfiche en de afbakening van het gebied geactualiseerd. Daarnaast werden er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris, of bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel. Er werd echter vaak ruimer gekeken dan deze strikte afbakening waardoor er ook objecten kunnen zijn opgenomen die buiten deze afbakening liggen.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Aanduiding ankerplaatsen 2006-2014

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Binneweg 68 (Aarschot)
Hoeve, kadastraal geregistreerd in 1914.


Tieltse Baan zonder nummer (Aarschot)
Pomphuis kadastraal geregistreerd in 1957.


Dorp 14 (Scherpenheuvel-Zichem)
Bakstenen gebouw op blauwe hardstenen sokkel, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, bouw voltooid in 1848, haaks aansluitend schoolvleugel geregistreerd in 1872.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Aarschot, Langdorp, Rillaar (Aarschot), Diest, Kaggevinne, Molenstede (Diest), Averbode, Messelbroek, Testelt, Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
De Demervallei tussen Aarschot en Diest is vastgesteld in de landschapsatlas.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Inventarisatie Demervallei tussen Aarschot en Diest [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/941 (Geraadpleegd op )