Gebeurtenis

Inventarisatie Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter

geografische inventarisatie, vaststellingen
ID
951
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/951

Beschrijving

Het landschappelijke geheel “Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.

Voorafgaand aan de vaststelling werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekstfiche en de afbakening van het gebied geactualiseerd. Daarnaast werden er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris, of bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel. Er werd echter vaak ruimer gekeken dan deze strikte afbakening waardoor er ook objecten kunnen zijn opgenomen die buiten deze afbakening liggen.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  : 06-02-2020


Relaties

Is deel van

Aanduiding ankerplaatsen 2006-2014

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Veerpont zonder nummer (Rotselaar)
Baileybrug over de Demer, bestaande uit groen geschilderde vakwerkliggers en een houten beplanking als brugdek, aangelegd in de jaren 1950.


Hoevestraat 4 (Tremelo)
Hoevetje van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in een neotraditionele stijl, kadastraal geregistreerd in 1927.


Nachtegaalstraat 3, Zallakenstraat 22 (Rotselaar)
Boerenburgerhuis uit midden 20ste eeuw met eind 19de-eeuwse schuur, stal en kleine woning, in de Nachtegaalstraat toegankelijk via een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Aarschot, Gelrode (Aarschot), Betekom (Begijnendijk), Rotselaar, Werchter (Rotselaar), Tremelo (Tremelo)
De Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter is vastgesteld in de landschapsatlas.