Gebeurtenis

Inventarisatie Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter

geografische inventarisatie, vaststellingen
ID
951
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/951

Beschrijving

Het landschappelijke geheel “Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.

Voorafgaand aan de vaststelling werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekstfiche en de afbakening van het gebied geactualiseerd. Daarnaast werden er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris, of bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel. Er werd echter vaak ruimer gekeken dan deze strikte afbakening waardoor er ook objecten kunnen zijn opgenomen die buiten deze afbakening liggen.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Aanduiding ankerplaatsen 2006-2014

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Demerbroekstraat zonder nummer (Rotselaar)
Rechthoekige witgeschilderde kapel onder zadeldak, in de topgevel gedateerd 1850.


Hoevestraat 4 (Tremelo)
Hoevetje van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, opgetrokken in een neotraditionele stijl, kadastraal geregistreerd in 1927.


Hoevestraat 8 (Tremelo)
Neotraditionele L-vormige wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect Jozef Fonteyn, gelegen op een afstand van de straat op een deels omgracht perceel en met een gekasseid erf.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Aarschot, Gelrode (Aarschot), Betekom (Begijnendijk), Rotselaar, Werchter (Rotselaar), Tremelo (Tremelo)
De Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter is vastgesteld in de landschapsatlas.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Inventarisatie Demer- en Laakvallei tussen Aarschot en Werchter [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/951 (Geraadpleegd op )