Persoon

De Coster-Fierens, Gustaaf

ID
10005
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10005

Beschrijving

G. De Coster-Fierens tekende in 1918 de plannen voor de villa Van den Akker in Neerpelt. Op de plannen staat volgende stempel: 'G. De Coster. Architecte Geomètre-juré, Rue de la Loi, Anvers'

Van Gustaaf De Coster-Fierens zijn momenteel niet veel gebouwen bekend. In het Felixarchief in Antwerpen zijn plannen voor een viertal andere projecten te vinden. Gustaaf De Coster-Fierens zou, volgens gegevens uit de familiekroniek, expert geweest zijn, verbonden aan het Antwerpse Justitiepaleis, wat mogelijk bevestigd wordt door zijn stempel rond 1922 'G. DE COSTER-FIERENS ARCHITECTE-EXPERT GEOMETRE JURE 55 RUE VAN BLOER ANVERS'.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Alleenstaande eclectische villa

De Vaart 24 (Pelt)
Aan straatzijde van een bakstenen muur met pijlers en ijzeren hekken voorziene villa met dubbelhuisopstand, gebouwd in 1919-20.


Burgerhuis in eclectische stijl

Solvynsstraat 52 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect François Toen uit 1900. Opdrachtgever was Eugène Coveliers, die het gebouw liet optrekken achteraan op het perceel van zijn in 1898 gebouwde hotel in de Paleisstraat. Het pand werd in 1912 door de toenmalige eigenaar de heer E. Stocker verhoogd naar ontwerp van de architect Gustaaf De Coster-Fierens.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Coster-Fierens [online] https://id.erfgoed.net/personen/10005 (Geraadpleegd op )