Persoon

Peene-Delodder, Justin

ID
10007
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10007

Beschrijving

Ontwerper van glasramen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Heropgebouwde parochiekerk Sint-Martinus met omringend kerkhof

Vladslostraat (Diksmuide)
De georiënteerde parochiekerk met omringend kerkhof is heropgebouwd in 1924-1925, naar ontwerp van de Brugse architect Théodore Raison.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Kleem en ommegangskapellen

Kleemstraat , Landstraatje , Rysselhofstraat , Wulfhoekstraat (Kaprijke)
De zogenaamde Kleemkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw werd opgericht in de landelijke wijk Wulfhoek, ten noordwesten van het dorpscentrum. De bijbehorende ommegangkapelletjes met de vijftien mysteries van de Rozenkrans staan opgesteld aan vier straten, de Kleemstraat, het Landstraatje, de Rysselhofstraat en de Wulfhoekstraat.


Parochiekerk Drie-Moren

Nieuwe Steenweg (Heers)
De kerk is gelegen binnen het ommuurde kerkhof. Van de romaanse kerk uit de 13de eeuw rest de toren. De huidige kerk wordt gebouwd in 1741.


Parochiekerk Maria ten Hemel Opgenomen

Zandvoordedorpstraat (Oostende)
Georiënteerd bedehuis omringd door parking en grasperkjes, ten zuiden met bewaarde kruisen uit de tweede helft van de 19de eeuw (recente opruiming van het omhaagd kerkhof). Vier grafstenen, 16de, 17de en 19de eeuw, ingemetseld in de zijbeuk- en transeptmuren. Gietijzeren kruis uit het laatste kwart van de 19de eeuw tegen de koorsluiting.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Stephanus

Kerkstraat (Dentergem)
Parochiekerk van Dentergem naar ontwerp van de Kortrijkse stadsarchitect Pierre-Nicolas Croquison. Georiënteerde neogotische parochiekerk uit 1854-1856, met oudere westtoren, daterend uit 1613. Gelegen in de dorpskern van Dentergem.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Peene-Delodder [online], https://id.erfgoed.net/personen/10007 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.