Zijn zoon is architect Armand De Backer.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Septestraat 27 (Mortsel)
De site Gevaert 1 is samengesteld uit bedrijfsgebouwen uit diverse perioden van 20ste eeuw, verscheidene naar ontwerp van architecten De Backer - vader en zoon. De site is te herkennen aan zijn opvallende fabrieksschoorsteen.
Sint-Pietersstraat 9 (Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht)
Enkelhuis met lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, voorzien van twee dakkapellen, circa 1925 te dateren en op een gevelsteen gesigneerd.
Frederik de Merodeplein 7 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl uit 1908, opgetrokken in opdracht van de industrieel Lieven Gevaert. Plannen werden naar verluidt opgemaakt door Joseph De Backer, architect van de eerste Gevaertfabriek te Mortsel.
Churchillstraat (Winston)(KRU) 1 (Kruisem)
Eclectisch rijhuis volgens bouwvergunning gebouwd in 1905 door architect Joseph De Backer voor A. Ducatillon. De bouwheer was later burgemeester van Kruishoutem van 1927 tot 1935.
Markt 1 (Kruisem)
Oorspronkelijk gebouw van 1870-75 naar ontwerp van architect Theophile Bureau, opgetrokken in eclectische bak- en zandsteenarchitectuur met links de raadzaal, rechts café en woning en vredegerecht op de bovenverdieping.
Leemputstraat 34 (Antwerpen)
De bouwaanvraag voor de woning met achterliggende stallingen dateert van 1893, naar ontwerp van de Mortselse bouwmeester Joseph De Backer, in opdracht van Petrus Van Havere, een landbouwer uit Mortsel.