Persoon

Cleppe, Louis

ID
10061
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10061

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door L. Cleppe

Koning Albertlaan 47 (Gent)
Neoclassicistisch geïnspireerd burgerhuis, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1916 naar ontwerp van architect L. Cleppe in opdracht van Juliaan Verheugen. Nadien aan de rechterzijde uitgebreid met een aanbouw van één bouwlaag, dienst doend als garage, volgens een bouwaanvraag van 1925 ontworpen door Prosper Buyck in opdracht van Marie De Buck.


Ensemble van burgerhuizen

Muinklaan 23, 33-35, 39-43 (Gent)
Ensemble van burgerhuizen aansluitend bij de strengere baksteenarchitectuur uit de dertiger jaren gekenmerkt door de ideeën der Nieuwe Zakelijkheid.


Rijhuis ontworpen door L. Cleppe

Koning Albertlaan 39 (Gent)
Burgerhuis in rijbebouwing, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1914 naar ontwerp van architect L. Cleppe in opdracht van ingenieur Arthur Galle. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (pannen, nok parallel met de straat).


Twee rijhuizen ontworpen door L. Cleppe

Muinklaan 2-4 (Gent)
Twee burgerhuizen in eenheidsarchitectuur met repeterend schema volgens de bouwaanvragen van 1914 opgericht naar ontwerp van architect L. Cleppe, respectievelijk in opdracht van broers Jules en Emile Tytgat. Onderkelderde enkelhuizen van telkens twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Cleppe [online] https://id.erfgoed.net/personen/10061 (Geraadpleegd op )