Persoon

De Backere, Gédéon

ID
1007
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1007

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw

Kouter 160-171, 160A (Gent)
Flatgebouw van zes traveeën, vijf bouwlagen en een mansardeverdieping volgens gevelsteen naar ontwerp van G. De Backere gebouwd in 1938.


Gemeentehuis van Leke

Lekedorpstraat 70 (Diksmuide)
Voormalig gemeentehuis van 1923 naar ontwerp van architect G. De Backere (Gistel). Uitkragende bovenbouw met trapgevel op korfboogfries.


Jongensschool

Hendrik Consciencestraat 7 (Diksmuide)
Voormalige jongensschool, zie opschrift "GEMEENTE-JONGENSSCHOOL" met aan de straatzijde recentere uitbreidingen. Bewaarde klassenvleugel van de jaren 1920 naar ontwerp van architecten G. De Backere en N. Lacroix (Gistel), haaks ten opzichte van de straat ingeplant. Sobere baksteenbouw met puntgevel als aandaken op schouderstukken met muurvlechtingen.


Kasteelhoeve

Beerstblotestraat 22 (Diksmuide)
Achterin gelegen hoeve, in de jaren 1920 heropgebouwd naar ontwerp van en G. De Backere en N. Lacroix uit Gistel. Als omwalde hoevesite reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Twee grote roodbakstenen volumes onder zadeldaken evenwijdig met elkaar rondom het verhard erf ingeplant.


Klooster van de zusters apostolinnen en bijhorende meisjesschool

Hendrik Consciencestraat 36 (Diksmuide)
Voormalig klooster van de zusters Aapostolinnen en bijhorende meisjesschool. Het voormalig kloostercomplex omvat een kapel van de jaren 1920 haaks op de straat georiënteerd met links daarvan een kloostervleugel die vermoedelijk in de jaren 1940-1950 grondig werd verbouwd.


Onderwijzerswoning bij de jongensschool

Hendrik Consciencestraat 5 (Diksmuide)
Voormalige woning van de hoofdonderwijzer van de jongensschool. Dubbelhuis onder mansardedak heropgebouwd naar ontwerp van architecten G. De Backere en N. Lacroix (Gistel) in de jaren 1920.


Parochiekerk Sint-Wandregesilus

Hendrik Consciencestraat 1 (Diksmuide)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Wandregesilus, heropgebouwd in de jaren 1920. Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof, deels afgezoomd door een smeedijzeren hekwerk met bakstenen pijlers (Hendrik Consciencestraat - Ommegangstraat) en deels omhaagd. Bewaarde arduinen grafmonumenten vanaf de tweede helft van de 19de eeuw.