Persoon

De Vleeschouder, Lambert

ID
10134
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10134

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Wegvoeringstraat 104 (Wetteren)
Burgerwoning, gebouwd circa 1868 naar een gevelplan van 1864 door architect A. Van Hecke uit Brugge. Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak.


Gemeentehuis en Vredegerecht Sint-Maria-Horebeke

Kerkplein 3 (Horebeke)
Gemeentehuis en Vredegerecht opgetrokken in neogotische stijl naar ontwerp van architect L. De Vleeschouder in 1895 en in 1980 gerestaureerd.


Gemeentehuis van Sint-Laureins

Dorpsstraat 91 (Sint-Laureins)
Gemeentehuis, gebouwd in 1902 naar de plannen van architect Lambert De Vleeschouder. Gemeentehuis in historiserende, neotraditionele stijl geïnspireerd op de Brugse neogotiek. Het gemeentehuis herbergde in de onderbouw tot circa 1940 ook een café en conciërgewoning. Door zijn schuine en vrijstaande inplanting op een vrij groot terrein, nu omgeven door een groenblijvende beplanting, werd vooral het representatieve karakter van het gebouw beklemtoond.


Rijhuis van 1914

Hertstraat 46 (Gent)
Deels onderkelderd burgerhuis volgens bouwaanvraag een opbrengsthuis van 1914 opgericht naar ontwerp van architect L. De Vleeschouder in opdracht van industrieel P. Rossel. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.

Opdrachtgever van

Burgerhuis ontworpen door Fernand De Vleeschouder

Distelstraat 32 (Gent)
Deels onderkelderd burgerhuis in een sobere zakelijke stijl, volgens de bouwaanvraag van 1935 naar ontwerp van architect Fernand De Vleeschouder, in opdracht van architect Lambert De Vleeschouder.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Vleeschouder [online] https://id.erfgoed.net/personen/10134 (Geraadpleegd op )