Persoon

De Belder, Jan

ID
1015
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1015

Beschrijving

Gemeente-architect ven Borgerhout. Zoon van Joannes Franciscus De Belder. Vader van Ernest De Belder eveneens bouwkundige.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Dokterswoning in eclectische stijl

Markgravelei 138 (Antwerpen)
Dokterswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de arts P. de Creeft, naar een ontwerp door architect Jan De Belder uit 1912. Het rijhuis met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 139 (Antwerpen)
Bescheiden burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Georges De Boer, naar een ontwerp door architect Jan De Belder uit 1908. Het rijhuis met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


Gemeenteschool

Florastraat 120 (Antwerpen)
Rechthoekig gebouw met eclectische lijstgevel van vijftien traveeën en twee bouwlagen onder leien bedaking, van 1898-1899 naar ontwerp van Franciscus Mertens.


Samenstel van neoclassicistische stadswoningen

Sint-Laureisstraat 12-14 (Antwerpen)
Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen, gebouwd rond 1907 voor rekening van J. Moerkens naar ontwerp van Jan De Belder.


Villa De Ruyter

Minderhoutsestraat 2 (Hoogstraten)
Vrijstaand complex in eclectische stijl uit 1905, naar ontwerp van Antwerps architect J. De Belder .


Thema's

Ontwerper van

Markgravelei


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: De Belder [online] https://id.erfgoed.net/personen/1015 (Geraadpleegd op )