Persoon

De Beurme, B.

ID: 1027   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1027

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 12 (Ronse)
Merkwaardig gebouw op spievormige plattegrond door het ongewoon bouwperceel, volgens bouwplan een ontwerp van architect B. De Beurme van 1937.


Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 5 (Ronse)
Opmerkelijke burgerwoning met dieperliggende garage op verspringende rooilijn met voortuintje afgesloten door lage muur en ijzeren leuningen. Volgens bouwplan naar ontwerp van architect B. De Beurme, van 1941.


Dokterswoning in nieuwe zakelijkheid

Rijksweg 20 (Maarkedal)
Grote villa naar verluidt in 1938 gebouwd in opdracht van dokter Glibert naar ontwerp van architect B. De Beurme. Opvallend fraai voorbeeld van interbellumarchitectuur met art-decokenmerken evenals elementen thuishorend in de nieuwe zakelijkheid.


Rijhuis van 1935

Keizer Karelstraat 14 (Oudenaarde)
Fraai rijhuis van 1935, naar verluidt naar ontwerp van architect B. De Beurme.


Stadswoning

Jean-Baptiste Mouroitplein 8 (Ronse)
Vrij zakelijk enkelhuis op de vooruitspringende rooilijn, met voortuintje en dieperliggende garage, volgens bouwplan naar ontwerp van architect B. De Beurme, van 1941.


Stadswoning met achterliggende weverij

Savooistraat 66 (Ronse)
Rijhuis met achterliggende voormalige mechanische weverij, eerst van Gebroeders De Roo later Victor De Roo, gebouwd in 1941 onder leiding van architect B. De Beurme. Weverij in werking van de jaren 1930 tot 1954.


Twee stadswoningen in eenheidsbebouwing

Saint-Sauveurstraat 18-20 (Ronse)
In spiegelbeeld gebouwde eenheidsbebouwing in art-decostijl met twee gekoppelde driegevelwoningen met pannendaken, daterend van 1939 en naar ontwerp van architect B. De Beurme.


Thema's