Persoon

De Beurme, B.

ID
1027
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1027

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 8 (Ronse)
Vrij zakelijk enkelhuis op de vooruitspringende rooilijn, met voortuintje en dieperliggende garage, volgens bouwplan naar ontwerp van architect B. De Beurme, van 1941.


Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 5 (Ronse)
Opmerkelijke burgerwoning met dieperliggende garage op verspringende rooilijn met voortuintje afgesloten door lage muur en ijzeren hekken. Volgens bouwplan naar ontwerp van architect B. De Beurme, van 1941.


Burgerhuis

Jean-Baptiste Mouroitplein 12 (Ronse)
Merkwaardig gebouw op spievormige plattegrond door het ongewoon bouwperceel, volgens bouwplan een ontwerp van architect B. De Beurme van 1937.


Burgerhuis met achterliggende weverij

Savooistraat 66 (Ronse)
Rijhuis vernieuwd naar ontwerp van S. Van Cauwenberghe in 1942-1943, met achterliggende voormalige mechanische weverij, eerst van Gebroeders De Roo later Victor De Roo, gebouwd in 1941 onder leiding van architect B. De Beurme.


Burgerhuis van 1935

Keizer Karelstraat 14 (Oudenaarde)
Fraai burgerhuis van 1935, naar verluidt naar ontwerp van architect B. De Beurme. Gevel opgetrokken uit baksteen met verwerking van beton voor erker en balkon. Interessante oplossing voor de trappartij als torenvormige uitbouw met ladderramen


Dokterswoning in nieuwe zakelijkheid

Rijksweg 20 (Maarkedal)
Grote villa naar verluidt in 1938 gebouwd in opdracht van dokter Glibert naar ontwerp van architect B. De Beurme. Opvallend fraai voorbeeld van interbellumarchitectuur met art-decokenmerken evenals elementen thuishorend in de nieuwe zakelijkheid.


Gekoppelde burgerhuizen

Saint-Sauveurstraat 18-20 (Ronse)
In spiegelbeeld gekoppelde driegevelwoningen in art-decostijl, daterend van 1939 en naar ontwerp van architect B. De Beurme.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Beurme [online] https://id.erfgoed.net/personen/1027 (Geraadpleegd op )