Persoon

De Bisscop, Jules

ID: 1031   URI: https://id.erfgoed.net/personen/1031

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bel-etagewoning

Brugse-Mettenstraat 28 (Brugge)
Brugse-Mettenstraat nr. 28. Bel-etagewoning ontworpen in 1923 door architect Jules de Bisscop (Brugge). Contrasterend gebruik van witte bakstenen voor ontlastingsbogen, doorlopende banden en siermetselwerk. Het schrijnwerk is gedeeltelijk bewaard. STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nr. 1034/0252, 1923.


Bel-etagewoning

Sint-Pieterskaai 41 (Brugge)
Sint-Pieterskaai nr. 41. Bel-etagewoning van 1905 naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge). Het herenhuis werd samen met een bescheidener woning en een houtzagerij gebouwd, heden blijft enkel het herenhuis over. In 2001 consoliderende "Kunstige Herstelling" van de gevel naar ontwerp van architect Pascal Monbaliu (Brugge). Enkelhuis met neo-barokke oranjebakstenen gevel, links t


Burgerhuis

Sint-Clarastraat 103 (Brugge)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Gebouwd in 1900 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge)in eclectische stijl met neo-Vlaamse-Renaissance-inslag


Burgerhuis

Beenhouwersstraat 65 (Brugge)
Volgens aanvraag tot verbouwing van 1839, één geheel vormend en vanaf toen nagenoeg zelfde uitzicht als nummer 67. Hoek- en breedhuis van respectievelijk vier en zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), mogelijk met 17de-kern (?) kern.


Burgerhuis 't Wijngaerdeken

Jeruzalemstraat 33 (Brugge)
Verankerde bakstenen gevel met haast gevelbrede getrapte top (4 en 6 treden en topstuk en Brugs beertje) en gekanteelde rechter zijtravee.


Burgerhuis in eclectische stijl van 1905

Gistelse Steenweg 73 (Brugge)
Gistelse Steenweg nr. 73. Eclectisch woonhuis van 1905 naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge). Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" van 2004 naar ontwerp van architect Veronique Masselus (Meulebeke). Bakstenen gevel bezet met witgeglazuurde tegels in combinatie met groen geglazuurde tegels voor het benadrukken van de muuropeningen en de borstwering. Arduinen


Burgerhuis van 1910

Kardinaal Mercierstraat 37, Zwaluwenstraat 1 (Brugge)
Hoekpand van 1910 naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge) bestaat uit een voor- en een achterhuis. Neobarokke bakstenen trapgevel met gebruik van natuursteen voor hoekbiljoenen, waarvan één oorspronkelijk voorzien van beeldnis.


Burgerhuis van 1910

Kardinaal Mercierstraat 35 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1910 naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge).


Burgerhuizen

Sint-Annarei 12-13 (Brugge)
Huizenrij met drie trapgevels (8 treden + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 naar ontwerp van architect J. de Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nummer 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2002 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).


Eclectisch winkelpand en woonhuis naar ontwerp van J. De Bisscop

Sint-Jakobsstraat 55, 55A (Brugge)
Hoekpand van twee + drie + drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Eclectisch winkelpand met bijhorend woonhuis naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) van 1908 ter vervanging van een 19de-eeuwse lijstgevel.


Huis Het Schietspel

Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag. Resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. Bisscop (Brugge).


Stadswoning van 1909

Zwaluwenstraat 3 (Brugge)
Diephuis in historiserende stijl van 1909 naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge). Baksteenbouw in combinatie met natuursteen.


Stadswoningen met trapgevels

Moerstraat 30-32 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; neobarokke trapgevels van 1931 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge).


Villa Schild en Vriend

Kardinaal Mercierstraat 33 (Brugge)
Gebouwd naar ontwerp van architect Jules de Bisscop (Brugge). Eclectische bakstenen gevel waarvan geveltop met verticale plankenbeschieting.


Thema's

Ontwerper van

Burg

Walweinstraat