Brugse-Mettenstraat 28 (Brugge)
Bel-etagewoning ontworpen in 1923 door architect Julien De Bisscop (Brugge).
Beenhouwersstraat 65 (Brugge)
Volgens aanvraag tot verbouwing van 1839, één geheel vormend en vanaf toen nagenoeg zelfde uitzicht als nummer 67. Hoek- en breedhuis van respectievelijk vier en zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), mogelijk met 17de-kern (?) kern.
Sint-Clarastraat 103 (Brugge)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Gebouwd in 1900 naar ontwerp van architect J. De Bisscop in eclectische stijl met neo-VlaamseRenaissance-inslag
Jeruzalemstraat 33 (Brugge)
Verankerde bakstenen gevel met haast gevelbrede getrapte top (4 en 6 treden en topstuk en Brugs beertje) en gekanteelde rechter zijtravee.
Kastanjeboomstraat 13 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), van "JAAR / 1907", zie gevelsteen, naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge). Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, horizontaal geleed door kordons en doorgetrokken lekdrempels van natuursteen. Rechts, poortje leidend naar beboomde stadstuin. Tuinpaviljoen in overgangsstijl tussen Lodewijk XV en XVI met opschrift "M D C C L X I X" (1769) in de fries. Gearticuleerd volume van vijf traveeën en één bouwlaag met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel waarin drie middentraveeën zijn opgevat als een sterk uitspringend risaliet.
Gistelse Steenweg 73 (Brugge)
Eclectisch woonhuis van 1905 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" van 2004 naar ontwerp van architect Veronique Masselus (Meulebeke).
Kardinaal Mercierstraat 35 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1910 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge).
Kardinaal Mercierstraat 37, Zwaluwenstraat 1 (Brugge)
Hoekpand van 1910 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge) bestaat uit een voor- en een achterhuis. Neobarokke bakstenen trapgevel met gebruik van natuursteen voor hoekbiljoenen, waarvan één oorspronkelijk voorzien van beeldnis.
Sint-Annarei 12-13 (Brugge)
Huizenrij met drie trapgevels (8 treden + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nummer 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2002 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).
Sint-Jakobsstraat 55, 55A (Brugge)
Hoekpand van twee + drie + drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Eclectisch winkelpand met bijhorend woonhuis naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) van 1908 ter vervanging van een 19de-eeuwse lijstgevel.
Sint-Pieterskaai 41 (Brugge)
Enkelhuis met neo-barokke oranjebakstenen gevel, links trapgevel uitgewerkt als risaliet. Sierankers. Arduinen deuromlijsting en plint. Overvloedig gebruik van zandsteen voor neobarokke ornamentiek. Behouden erker en grosso modo bewaard schrijnwerk. Cartouches met opschriften: "WIJ / OOGSTEN", "ZAAIEN", "EIGEN HAARD", "GOUD WAARD".
Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag, maar met oude kern uit eerste helft 15de eeuw. Resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. De Bisscop. In 1983 opnieuw consoliderende Kunstige Herstelling naar ontwerp van architect P. Salens. Verankerde bakstenen trapgevels met uitgewerkte ankers en gebruik van zandsteen. Bewaarde zij- en achterpuntgevel van verankerde baksteen.
Sint-Pieterskaai 37-38, Vaartstraat 2 (Brugge)
Traditionele bakstenen trap- en lijstgevel in combinatie met natuursteen voor de kozijnconstructies. Toepassing van Brugse traveenissen type II, hier met doorgetrokken getrapte middenpenant overgaand in een trapgevel of een dakvenster. Gevelsteen met wapenschild van Brugge.
Zwaluwenstraat 3 (Brugge)
Diephuis in historiserende stijl van 1909 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Baksteenbouw in combinatie met natuursteen.
Moerstraat 30-32 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; neobarokke trapgevels van 1931 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge).
Kardinaal Mercierstraat 33 (Brugge)
Gebouwd naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Eclectische bakstenen gevel waarvan geveltop met verticale plankenbeschieting.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Bisscop [online], https://id.erfgoed.net/personen/1031 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.