Persoon

De Bisscop, Julien

ID
1031
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1031

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bel-etagewoning

Brugse-Mettenstraat 28 (Brugge)
Bel-etagewoning ontworpen in 1923 door architect Julien De Bisscop (Brugge).


Burgerhuis

Sint-Clarastraat 103 (Brugge)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Gebouwd in 1900 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge)in eclectische stijl met neo-Vlaamse-Renaissance-inslag


Burgerhuis

Beenhouwersstraat 65 (Brugge)
Volgens aanvraag tot verbouwing van 1839, één geheel vormend en vanaf toen nagenoeg zelfde uitzicht als nummer 67. Hoek- en breedhuis van respectievelijk vier en zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), mogelijk met 17de-kern (?) kern.


Burgerhuis 't Wijngaerdeken

Jeruzalemstraat 33 (Brugge)
Verankerde bakstenen gevel met haast gevelbrede getrapte top (4 en 6 treden en topstuk en Brugs beertje) en gekanteelde rechter zijtravee.


Burgerhuis van 1905

Gistelse Steenweg 73 (Brugge)
Eclectisch woonhuis van 1905 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" van 2004 naar ontwerp van architect Veronique Masselus (Meulebeke).


Burgerhuis van 1910

Kardinaal Mercierstraat 37, Zwaluwenstraat 1 (Brugge)
Hoekpand van 1910 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge) bestaat uit een voor- en een achterhuis. Neobarokke bakstenen trapgevel met gebruik van natuursteen voor hoekbiljoenen, waarvan één oorspronkelijk voorzien van beeldnis.


Burgerhuis van 1910

Kardinaal Mercierstraat 35 (Brugge)
Bel-etagewoning van 1910 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge).


Burgerhuizen

Sint-Annarei 12-13 (Brugge)
Huizenrij met drie trapgevels (8 treden + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nummer 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2002 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).


Eclectisch winkelpand en woonhuis naar ontwerp van J. De Bisscop

Sint-Jakobsstraat 55, 55A (Brugge)
Hoekpand van twee + drie + drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Eclectisch winkelpand met bijhorend woonhuis naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) van 1908 ter vervanging van een 19de-eeuwse lijstgevel.


Herenhuis

Sint-Pieterskaai 41 (Brugge)
Enkelhuis met neo-barokke oranjebakstenen gevel, links trapgevel uitgewerkt als risaliet. Sierankers. Arduinen deuromlijsting en plint. Overvloedig gebruik van zandsteen voor neobarokke ornamentiek. Behouden erker en grosso modo bewaard schrijnwerk. Cartouches met opschriften: "WIJ / OOGSTEN", "ZAAIEN", "EIGEN HAARD", "GOUD WAARD".


Huis Het Schietspel

Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag. Resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge).


Politiekantoor

Sint-Pieterskaai 37-38, Vaartstraat 2 (Brugge)
Traditionele bakstenen trap- en lijstgevel in combinatie met natuursteen voor de kozijnconstructies. Toepassing van Brugse traveenissen type II, hier met doorgetrokken getrapte middenpenant overgaand in een trapgevel of een dakvenster. Gevelsteen met wapenschild van Brugge.


Stadswoning van 1909

Zwaluwenstraat 3 (Brugge)
Diephuis in historiserende stijl van 1909 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Baksteenbouw in combinatie met natuursteen.


Stadswoningen met trapgevels

Moerstraat 30-32 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; neobarokke trapgevels van 1931 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge).


Villa Schild en Vriend

Kardinaal Mercierstraat 33 (Brugge)
Gebouwd naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Eclectische bakstenen gevel waarvan geveltop met verticale plankenbeschieting.


Thema's

Ontwerper van

Burg

Sint-Jozefswijk

Walweinstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Bisscop [online] https://id.erfgoed.net/personen/1031 (Geraadpleegd op )