Persoon

De Winter, Constant A.J.

ID
10317
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10317

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bel-etagewoning in naoorlogs modernisme

Platanenlaan 53A (Antwerpen)
Burgerhuis in naoorlogs modernisme, gebouwd in opdracht van Paul Steurs, naar een ontwerp door de architect Constant De Winter uit 1961.


Hoofdsynagoge van de Israelisch Orthodoxe Gemeente Machsiké Hadass

Oostenstraat 42-43, 44 (Antwerpen)
Eclectisch gebouw met exotisch karakter naar ontwerp van J. Hofman, van 1913-14, opgericht door de maatschappij Vooruitzicht. Rechthoekig complex met hoofdsynagoge op de gelijkvloerse en een kleinere synagoge, feestzalen en een conciërgewoning op de bovenverdieping.


Woning Calluy

Bijenhofstraat 9 (Antwerpen)
Eengezinswoning in naooorlogs modernisme gebouwd in opdracht van A. Calluy uit Deurne naar ontwerp van C.A.J. De Winter uit 1966. Het gebouw is een gaaf en representatief voorbeeld van de naoorlogse vooruitstrevende bel-etagewoning.


Woning Van der Heyden

Eduard Van Steenbergenlaan 27 (Antwerpen)
Half vrijstaande eengezinswoning in naooorlogs modernisme in opdracht van L. Van der Heyden uit Antwerpen naar ontwerp van C.A.J. De Winter uit 1961. Het gebouw is een vrij gaaf en representatief voorbeeld van de naoorlogse bel-etagewoning met uitgesproken materiaalgebruik in de geest van de Expo 58.


Woning Verhoeven

Floralaan 7 (Antwerpen)
Eengezinswoning in naooorlogs modernisme in opdracht van Alfons Verhoeven naar ontwerp van C.A.J. De Winter uit 1969. Het gebouw is een representatief, maar vooruitstrevend voorbeeld van de naoorlogse bel-etagewoning.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Winter [online] https://id.erfgoed.net/personen/10317 (Geraadpleegd op )