Persoon

Seulen, Louis

ID
10365
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10365

Beschrijving

Net als zijn broer Franz Seulen, was hij ingenieur-architect bij de Belgische Spoorwegen.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectisch burgerhuis

Grotehondstraat 71 (Antwerpen)
De eclectische woning op nummer 71 valt op door de ruwe natuurstenen gevel. Dit parement doet sterk denken aan een reeks woningen die architect Ernest Stordiau in Zurenborg tekende.


Station Oostende en Hotel Terminus Maritime

Natiƫnkaai 1, 5 (Oostende)
Station, gebouwd als tweede zeestation "Oostende-Kaai" in 1907-1913 naar ontwerp van Otten en Seulen (Gent), "architectes de Chemins de fer de l'Etat" en uitgevoerd door aannemer Gebroeders Wittebort (Sint-Gillis, Brussel). Het zeestation is ontworpen als kopstation, de voorgevel naar de stad gericht, met de toegang ingeplant in de as van de brug over de zeesluis van de handelsdokken. Eclectisch stationscomplex bestaande uit een centrale inkomhal geflankeerd door twee vierkante "torengebouwen" van drie bouwlagen onder tentvormig leien mansardedak. Links aansluitend aan het station, voormalig "Hotel Terminus Maritime". Aansluitend op de hoek, voormalig postsorteercentrum in het torengebouw.

Opdrachtgever van

Eclectisch burgerhuis

Grotehondstraat 71 (Antwerpen)
De eclectische woning op nummer 71 valt op door de ruwe natuurstenen gevel. Dit parement doet sterk denken aan een reeks woningen die architect Ernest Stordiau in Zurenborg tekende.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Seulen [online] https://id.erfgoed.net/personen/10365 (Geraadpleegd op )