Collectief

Antwerpsche Bouwnijverheid

ID
10375
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10375

Beschrijving

Société Anonyme de Construction - Antwerpsche Bouwnijverheid

Construction de Maisons, Achat & Vente de terrain & immeubles, Hypothèques-Assurances, Vie - Incendie - Dette Hypothécaire, Ouvertures de Crédit, Plan - Devis - Expertises

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 956 # 3669.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectisch opbrengsteigendom

Uitbreidingstraat 570 (Antwerpen)
Eenvoudige eclectische meergezinswoning, rond 1913 gebouwd door de Société Anonyme de Construction Antwerpsche Bouwnijverheid.

Uitvoerder van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Kardinaal Mercierlei 84 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer Cattoor, bureeloverste van het Loodswezen, naar een ontwerp door Louis Hendrikx uit 1909.


Burgerhuis in eclectische stijl

Kardinaal Mercierlei 29 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de Naamlooze Maatschappij Antwerpsche Bouwnijverheid, naar een ontwerp door Louis Hendrikx uit 1912.


Burgerhuis in eclectische stijl

Kardinaal Mercierlei 88 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl in opdracht van E. Van Der Geten, naar een ontwerp door Louis Hendrikx uit eind 1909, opgetrokken in 1910.


Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen

De Beuckerstraat 55-57 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de heer Vernay, naar een ontwerp door Louis Hendrikx uit 1911, uitgevoerd door de Naamlooze Maatschappij "Antwerpsche Bouwnijverheid".


Groep burger- en winkelhuizen

Haantjeslei 7, 18-21, 23-27, 31-33, 85-93, 101-103 (Antwerpen)
Groep burger- en winkelhuizen in eclectische of art-nouveaustijl, gebouwd tussen 1901 en 1914. Rijwoningen van twee tot drie traveeën en overwegend drie bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevels met parementen uit baksteenmetselwerk of Silezische brikken, geaccentueerd door speklagen en ontlastingsbogen in contrasterende kleur.


Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Robert Molsstraat 6 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Jan Nooren, naar een ontwerp door Louis Hendrikx uit 1910. De architect was beheerder van het bouwbedrijf Naamlooze Maatschappij "Antwerpsche Bouwnijverheid", dat tussen 1908 en 1914 in Antwerpen, Berchem en Borgerhout een groot aantal burger- en meergezinswoningen tot stand bracht, voor eigen rekening of in opdracht van derden.

Opdrachtgever van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Zénobe Grammestraat 42 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl door de Naamlooze Maatschappij "Antwerpsche Bouwnijverheid", naar een ontwerp van Louis Hendrikx uit 1908, opgetrokken in 1909. De architect was beheerder van het bouwbedrijf, dat tussen 1908 en 1914 in Antwerpen, Berchem en Borgerhout een groot aantal burger- en meergezinswoningen realiseerde.


Thema's

Uitvoerder van

De Beuckerstraat

Juliaan Dillensstraat

Zénobe Grammestraat