Vader van de beeldhouwer Joseph Van Uytvanck.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Marktplein (Hamme)
Georiënteerde classicistische kerk met laatgotische westtoren ingeplant in het midden van het huidige Marktplein, oorspronkelijk omgeven door een ovaal kerkhof.
Sint-Annastraat 134 (Hamme)
Neogotische kerk opgetrokken uit baksteen op plint met hardstenen afzaat, heropgebouwd op de funderingen van de oude kapel tussen 1875 en 1877 naar ontwerp van architect Beert-Campens, uitgevoerd door de aannemers J. en M. Raemdonck. Behouden en geïntegreerde, 15de-eeuwse gotische westtoren uit kalkzandsteen.
Kapucijnenvoer 22 (Leuven)
Imposante neogotische woning opgetrokken in 1895-1896 naar ontwerp van Joris Helleputte in opdracht van Camille Goffaerts, bekend als mecenas van de Leuvense neogotische kunstgilde op het einde van de 19de eeuw.
Andreas Vesaliusstraat 2, Kardinaal Mercierplein 2, Tiensestraat 98, 102, 112-124 (Leuven)
Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en het Seminarie Leo XIII - opgetrokken eindjaren 19de, beginjaren 20ste eeuw.
Kasteeldreef 4-8 (Tielt-Winge)
Eclectisch landhuis omgeven door park met molenvijver. Historisch kasteel ingrijpend verbouwd eind 19de en begin 20ste eeuw. Rond 1894 verbouwd door baron Lucien-M.-A. de Troostembergh (1838-1906), burgemeester van Houwaart. Bewaarde hoevevleugel in 1892 uitgebouwd tot koetshuis en oranjerie. Lang, smal perceel met serre. In 1907 verbouwing van het kasteel naar ontwerp van Theo Van Dormael in samenwerking met schilderdecorateur Oscar Algoet en beeldhouwersatelier Van Uytvanck. Circa 10 hectare 'lusthof' met dreven naar omgevende bossen en dorpskern; vroeg-landschappelijke aanleg rond de vijver aan noordzijde kasteel, strak geometrische aanleg aan zuidzijde met sporen van 'Franse' tuin naar ontwerp van Auguste Delvaux aangelegd in 1911-1914; oude en zeldzame bomen, recente aanplantingen van zeldzame boomsoorten.
Mechelsestraat 202 (Leuven)
Gesitueerd aan de noordrand van de Leuvense binnenstad, maakt de Keizersberg deel uit van de zuidelijke heuvels van het Hageland die de stad ten noorden, van west naar oost, omringen en gekenmerkt zijn door steile hellingen en plateauvormige heuveltoppen.
Onze-Lieve-Vrouwekerkhof (Mechelen)
Brabants gotische kruisbasiliek met vierkante westertoren geflankeerd door deels ingebouwde octogonale traptorens en met rijzig en harmonieus interieur.
Markt 40 (Geel)
Georiënteerde kruisbasiliek gelegen aan de noordzijde van de Markt, opgetrokken in laatgotische stijl.
St.-Dimpnaplein 15, 15A (Geel)
Kerk gebouwd in de periode 1349-1570 ter plaatse van een ouder romaans bedehuis; in 1874 verheven tot tweede Geelse parochiekerk.
Graaf de Broquevillestraat 2A (Mol)
Georiënteerde neogotische kruisbasiliek van 1852-1853 met geïntegreerde laatgotische toren van circa 1500, rond de kerk boerenkrijgmonument en oorlogsmonument.
Leopold Vanderkelenstraat 4, 24-26 (Leuven)
Wederopbouwpanden met een meer of minder uitgesproken neogotische vormgeving en/of detaillering en een contrastrijke verwerking van rode baksteen en witte natuursteen.
Kapucijnenvoer 26 (Leuven)
Merkwaardig neogotisch pand, door J. Helleputte en diens leerling J. F. Piscador ontworpen als woning voor de Leuvense beeldhouwer Benoît Van Uytvanck.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Uytvanck [online], https://id.erfgoed.net/personen/10445 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.