Persoon

Van Horenbeeck, Victor

ID
10454
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10454

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gekoppelde eclectische burgerhuizen

Mechelsesteenweg 101-103 (Antwerpen)
Gekoppelde, eclectische burgerhuizen, oorspronkelijk met pianohandel, naar een ontwerp door de architect Victor Van Horenbeeck uit 1906. Opdrachtgever was Eugène Lemoine, zaakvoerder van de in 1892 opgerichte pianohandel Eug. Lemoine & Fils.


Hoekcomplex met café en winkels in eclectische stijl

Stanleystraat 32-33 (Antwerpen)
Complex in eclectische stijl bestaande uit een café- en twee winkelpanden op de hoek van Stanleystraat en Zénobe Grammestraat, naar een ontwerp van Victor Van Horenbeeck uit 1905. Opdrachtgever was Michel Somers, die eerder dat jaar door de architect al een meergezinswoning had laten optrekken aan de overzijde van de Zénobe Grammestraat.


Meergezinswoning in art-nouveaustijl

Zénobe Grammestraat 52 (Antwerpen)
Meergezinswoning in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door Victor Van Horenbeeck uit 1905. Opdrachtgever was Michel Somers, die later dat jaar door de architect nog een café en twee winkelhuizen liet optrekken aan de overzijde van de Zénobe Grammestraat, hoek Stanleystraat.


Twee meergezinswoningen met art-nouveau-inslag

Cobdenstraat 36-38 (Antwerpen)
Twee meergezinswoningen met art-nouveau-inslag, naar een ontwerp door de architect Victor Van Horenbeeck uit 1906. Opdrachtgevers waren de heer L.J. Vertongen-Biebuyck voor het nummer 38 dat als eerste werd opgetrokken, en de heer J. Lurson voor het nummer 36.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Horenbeeck [online] https://id.erfgoed.net/personen/10454 (Geraadpleegd op )