Persoon

Geefs, Joseph Germain

ID
10469
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10469

Beschrijving

Broer van de beeldhouwer Guillaume Geefs, vader van de beeldhouwer Georges Geefs, schoonzoon van de architect Louis Roelandt.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Polders

Parkstraat 1 (Beveren)
Kapel in neogotische stijl opgetrokken in 1862 naar ontwerp van Eerwaarde Heer J.A. De Roubaix, directeur van het jongensweeshuis in Sint-Niklaas.


Parochiekerk Sint-Gertrudis

Markt 1000 (Wetteren)
Nieuwe kerk van 1967 naar ontwerp van Louis Minard. Driebeukige basilicale kerk in eclectische stijl met een lengte van acht traveeën, uitlopend op een ronde apsis. De westtoren met vierkant grondplan is de module voor de kerk. De bakstenen kerk wordt geaccentueerd met een plint, raamomlijstingen en monelen in hardsteen en zandstenen hoek- en raamblokken.


Parochiekerk Sint-Jacob

Sint-Jacobstraat 9 (Antwerpen)
Basilicale kruiskerk met westtoren in Brabantse hoog-gotiek, in drie grote bouwfasen opgetrokken vanaf eind 15de eeuw tot midden 17de eeuw, door de bouwmeesters Herman I, Domien en Herman II de Waghemakere en Rombout Keldermans.


Rusthuis

Oude Zandstraat (Beveren)
Rusthuis, tot in 1977 bediend door de zusters van Sint-Vincentius, heden voor meer dan de helft weggebroken ten voordele van nieuwbouw.


Sint-Vincentiusziekenhuis

Sint-Vincentiusstraat 20 (Antwerpen)
De kapel en aanpalende oude vleugels van het Sint-Vincentiusziekenhuis werden gebouwd in 1868-1870 naar ontwerp van architect François Heliodore Joseph Leclef. De andere gebouwen werden in de 20ste eeuw toegevoegd.


Stadhuis van Brugge

Blinde-Ezelstraat 1, Burg 12 (Brugge)
Huidig gebouwencomplex, is fasegewijs tot stand gekomen op de plaats van het vroeger Ghyselhuus waar de schepenen vergaderden. De oudste vleugel, aangevat in 1376 onder graaf Lodewijk van Male, kan beschouwd wordt als het eerste monumentale, middeleeuwse stadhuis van onze gewesten en de eerste toepassing van Brugse travee. Daarnaast omvat het complex: een eerste uitbreiding van circa 1410, de Nieuwe Schepenkamer van 1523 maar na brand van 1946 herbouwd door architect J. Viérin, derde uitbreiding oorspronkelijk met kapel, keuken en wezenkamer gebouwd in 1544-1545 door meester-metselaar C. Sixdeniers, de Nieuwe Vierschaar van 1603-1604, de Thesaurie gedateerd met jaarankers 1614, een traptoren naar ontwerp van L. Delacenserie van 1903-1904 en het Kabinet van de Burgemeester van architect L. Dugardyn van 1972.

Opdrachtgever van

Twee burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Lamorinièrestraat 57, 61 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar ontwerpen door de architect Eugène Geefs. Als eerste kwamen in 1884 de nummers 57 en 59 tot stand, in opdracht van vader Joseph Germain Geefs. In 1887 volgde het aanpalende pand nummer 61, in opdracht van jongere broer Gustave Georges Geefs.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Geefs [online], https://id.erfgoed.net/personen/10469 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.