Persoon

Geefs, Joseph Germain

ID
10469
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10469

Beschrijving

Broer van de beeldhouwer Guillaume Geefs, vader van de beeldhouwer Georges Geefs, schoonzoon van de architect Louis Roelandt.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Polders

Parkstraat 1 (Beveren)
Kapel in neogotische stijl opgetrokken in 1862 naar ontwerp van Eerwaarde Heer J.A. De Roubaix, directeur van het jongensweeshuis in Sint-Niklaas.


Parochiekerk Sint-Gertrudis

Markt 1000 (Wetteren)
Nieuwe kerk van 1967 naar ontwerp van Louis Minard. Driebeukige basilicale kerk in eclectische stijl met een lengte van acht traveeën, uitlopend op een ronde apsis. De westtoren met vierkant grondplan is de module voor de kerk. De bakstenen kerk wordt geaccentueerd met een plint, raamomlijstingen en monelen in hardsteen en zandstenen hoek- en raamblokken.


Parochiekerk Sint-Jacob

Sint-Jacobstraat 9 (Antwerpen)
Basilicale kruiskerk met westtoren in Brabantse hoog-gotiek, in drie grote bouwfasen opgetrokken vanaf eind 15de eeuw tot midden 17de eeuw, door de bouwmeesters Herman I, Domien en Herman II de Waghemakere en Rombout Keldermans.


Rusthuis

Oude Zandstraat zonder nummer, zonder nummer (Beveren)
Rusthuis, tot in 1977 bediend door de zusters van Sint-Vincentius, heden voor meer dan de helft weggebroken ten voordele van nieuwbouw.


Sint-Vincentiusziekenhuis

Sint-Vincentiusstraat 20 (Antwerpen)
De kapel en aanpalende oude vleugels van het Sint-Vincentiusziekenhuis werden gebouwd in 1868-1870 naar ontwerp van architect François Heliodore Joseph Leclef. De andere gebouwen werden in de 20ste eeuw toegevoegd.


Stadhuis van Brugge

Blinde-Ezelstraat 1, Burg 12 (Brugge)
Vanaf circa 1280 vergaderen de schepenen in het hier gelegen zogenaamde "Ghyselhuus", waarin ook de grafelijke gevangenis is ondergebracht. In het vierde kwart van de 14de eeuw gebeurt de afbraak van het vervallen gebouw.

Opdrachtgever van

Twee burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Lamorinièrestraat 57, 61 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar ontwerpen door de architect Eugène Geefs. Als eerste kwamen in 1884 de nummers 57 en 59 tot stand, in opdracht van vader Joseph Germain Geefs. In 1887 volgde het aanpalende pand nummer 61, in opdracht van jongere broer Gustave Georges Geefs.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Geefs [online] https://id.erfgoed.net/personen/10469 (Geraadpleegd op )