Collectief

Gebroeders De Coster

ID
10481
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10481

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Verdussenstraat 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Louis De Wael, naar een ontwerp door de broers Charles en Jean De Coster uit 1881. De woning maakt deel uit van een gaaf bewaard huizenblok (Verdussenstraat 11 tot 31) dat representatief is voor de oorspronkelijk, overwegend neoclassicistische bebouwing van deze wijk, daterend uit de jaren 1880 en 1890.


Vlaey Natie

Stijfselstraat 21-23 (Antwerpen)
Natiegebouw in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de Vlaey Natie, naar een ontwerp door de architecten Charles en Jean De Coster uit 1880. Het complex omvatte oorspronkelijk een pakhuis, paardenstal, kantoor en woning.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Falconplein 21 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door Charles en Jean De Coster uit 1880. Opdrachtgever was de heer J.C. Schoors, fabrikant van 'pointes de Paris' en mechanische spijkers.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Jan Blomstraat 8 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Jan Blomstraat en Papenstraatje, volgens de bouwaanvraag uit 1871 opgetrokken in opdracht van Henri Waersegers, en in 1883 door de architecten Charles en Jean De Coster uitgebreid met twee traveeën.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gebroeders De Coster [online] https://id.erfgoed.net/personen/10481 (Geraadpleegd op )