Persoon

Steel, Leo

ID
10496
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10496

Beschrijving

Studeerde aan de Antwerpse kunstacademie waarna hij een eigen atelier oprichtte, gesubsidieerd door de academie. Hij had succes in verschillende wedstrijden.

Hij is zowel als landschapsschilder als portrettist populair. Maar vooral als schilder van religieus werk maakt hij naamsbekendheid. In 1910 maakt hij op kosten van de familie Borreman een reis naar Italië waar hij onder andere werk van Fra Angelico kopieerde.

  • Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier 4.001/41002/106.1, Aalst: Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (MERTENS J., 2014).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Filmzaal en herberg Sanderushuis

Sleidinge-Dorp 4-6 (Evergem)
Voormalige filmzaal van een in 1931 gestichte kunstkring, een herberg en lokaal der koninklijke fanfare, en een woning. Opgetrokken in 1926 naar ontwerp van L. Pintelon in regionalistische baksteenstijl, van één bouwlaag hoog en tien traveeën gemarkeerd door drie trapgevels en een getrapt dakvenster.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Onze Lieve Vrouwplein 25 (Aalst)
De Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk is een neogotische basilicale kerk met voorplein, opgetrokken in 1902 naar ontwerp van architect Jules Goethals. DNet georiënteerde kerk met driebeukig schip van vijf traveeën, een transept van twee traveeën en drie koren.


Parochiekerk Sint-Joris

Sleidinge-Dorp (Evergem)
Ingeplant ten noorden van het dorpsplein, aan het kruispunt met de oude Weststraat, oorspronkelijk met omringend kerkhof omsloten door fraaie ijzeren afsluiting en toegangshekken tussen vierkante arduinen pijlers met vaasbekroning, verwijderd in 1932. Driebeukige hallenkerk van drie traveeën met kruisingstoren. De eerste kerk, een vroeggotische kruiskerk met kruisingstoren, werd gebouwd in de periode 1260-80 en daarna meermaals verbouwd en uitgebreid.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Steel [online], https://id.erfgoed.net/personen/10496 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.