Persoon

Rigelle, Eduard

ID
10584
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10584

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Aannemersstraat 72 (Gent)
Dit burgerhuis in art-nouveaustijl werd in 1909 ontworpen door bouwkundige Eduard Rigelle. Opdrachtgever was Camiel Focquet-Fassart. De rijwoning met een parement van geglazuurde baksteen telt drie bouwlagen boven een souterrain, onder een pannen zadeldak.


Burgerhuis ontworpen door E. Rigelle

Meersstraat 137-139 (Gent)
Rijhuis van twee traveeën met drie bouwlagen onder laag zadeldak, op de plint gesigneerd: "E. Rigelle, bouwkundige, C. Focquet ondernemer" uit eerste kwart 20ste eeuw.


Eenheidsbebouwing

Scheldestraat 14-28 (Gent)
Dit ensemble van acht burgerhuizen in eclectische stijl werd in 1908 ontworpen door de architect Eduard Rigelle. De opdrachtgever was aannemer Camiel Focquet-Fassart. Zijn bedrijf realiseerde verschillende gebouwen in de wijk. Het ensemble bestaat uit acht gelijkaardige rijwoningen van drie bouwlagen waarbij verschillende identieke geveltypes afgewisseld worden.


Station Oostakker

Lourdesstraat 6, 6A (Gent)
Het station van Oostakker naar ontwerp van architect Eduard Rigelle, werd gebouwd in 1911 om de vele bedevaarders naar Oostakker-Lourdes te brengen. Conceptueel en stilistisch behoort het tot de kenmerkende spoorwegarchitectuur van het begin van de 20ste eeuw doch met invloed van de art-nouveaustijl. Hoofdgebouw van acht traveeën en één bouwlaag waarvan de drie linker traveeën een uitspringend blok vormen met toegang naar de lokettenzaal met rechts daarvan een lange zaal. Links van de lokettenzaal sluit de woning van de stationschef aan.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Rigelle [online] https://id.erfgoed.net/personen/10584 (Geraadpleegd op )