Persoon

Lievevrouw, Paul

ID
10592
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10592

Beschrijving

Paul Lievevrouw behaalde in 1976 het diploma van architect en werkte aanvankelijk als zelfstandig architect en bij het bureau Huyghebaert - De Mulder. Vanaf 1981 is hij medewerker van het interdisciplinaire bureau Groep Planning, sinds 1985 als vennoot en sinds 1991 als vennoot-bestuurder. Naast architect is hij ook master of science in conservation, bestuurder-voorzitter van de Sum groep (SumProject/SumResearch) en leraar aan het Sint-Lucasinstituut te Gent en het Raymond Lemaire International Centre for Conservation (RLICC - KU Leuven). Hij is verantwoordelijk voor vele architectuurontwerpen (zowel nieuwbouw als restauratieprojecten), verschillende grote masterplannen en haalbaarheidsstudies.

Bron:

  • VAN LOO A. 2003: Repertorium van de architectuur in België van 1830 tot heden, Antwerpen, Mercatorfonds, 324.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Rijkswachtkazerne

Baaisteeg 2, 2A, Erpelsteeg 1-3, Ridderstraat 2, Ursulinenstraat 71-75 (Gent)
Tussen 1981 en 1996 bouwde de federale overheid een nieuwe rijkswachtkazerne op de plaats van het voormalige Ursulinenklooster. Met hun postmodernistische ontwerp zette het multidisciplinaire bureau Groep Planning in op de herwaardering van de historische stad als leef- en werkomgeving. De plannen bij de bouwvergunning uit 1986 werden getekend door Jan Tanghe, destijds voorzitter van Groep Planning, en ook Paul Lievevrouw was als ontwerper nauw betrokken bij het ontwerp.


Woning Vandenberghe-Brys

Keuzekouter 54 (Gent)
De Woning Vandenberghe-Brys werd in 1977-1978 opgetrokken en betekende voor de ontwerpers Ferdinand Schlich en Paul Lievevrouw één van hun eerste officiële opdrachten. Vrijstaande woning op een vierkant grondplan met een onregelmatige noordelijke uitbouw aan de straatzijde. Het hoofdvolume is kubusvormig en telt twee bouwlagen onder een plat dak.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lievevrouw [online] https://id.erfgoed.net/personen/10592 (Geraadpleegd op )