Persoon

De Bouver, Jo.

ID
1061
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1061

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burelen en magazijnen van weverij Fabriek Nap. Annicq-Willems

Napoléon Annicqstraat 40, 43, 47-51 (Ronse)
Voormalige weverij zogenaamd "Fabriek Nap. Annicq-Willems", vanaf 1968 "N.V. Thomas Pride Mills", een filiaal van het Amerikaanse bedrijf "Allied Products Corporation USA" met vervaardiging van kamerbreed getuft tapijt en badkamertapijt.


Burgerhuis in art-decostijl

Ninovestraat 93 (Ronse)
Onderkelderd hoekhuis in art-decostijl gebouwd voor N. Annicq naar ontwerp van J. De Bouver van 1937. Gele baksteen op arduinen plint en onder zwart pannendak. Horizontaal geaccentueerde bouwlagen.


Klooster en school van de zusters van Maria

Kasteelstraat 45 (Brakel)
Groot klooster- en schoolcomplex in neogotische en art-decostijl. School als spinhuis voor arme meisjes opgericht in 1825. Huidig uitzicht van klooster- en schoolgebouwen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, resulterend van veelvuldige 19de- en 20ste-eeuwse bouwcampagnes. Noordzuid-georiënteerde kapel van 1930 van architect De Bouver. Aangrenzende kloostertuin met Lourdesgrot uit 1904 en Calvarie. Aan straat, nieuw klooster opgetrokken circa 1931 op plaats van voormalig pensionaat. Volledig door kloostergebouwen ingesloten kasteel uit de tweede helft van de 18de eeuw.


Sint-Henricusgesticht

Oudesteenweg 81 (Antwerpen)
Schoolgebouw met feestzaal in art-decostijl aan de Dahliastraat, gebouwd in opdracht van de Broeders van de Christelijke Scholen, naar een ontwerp door de Brusselse architect Jo. De Bouver uit 1927, in de gevel gedateerd 1929.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Bouver [online] https://id.erfgoed.net/personen/1061 (Geraadpleegd op )