Persoon

De Brabander, Robert

ID
1065
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1065

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning De Brabander

Dendermondebaan 62 (Zele)
Half vrijstaand burgerhuis met villa-allures ontworpen door en voor architect Robert De Brabander volgens bouwaanvraag van 1950. Opmerkelijk gebouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder een half schilddak met overstekende brede kroonlijst.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Veldekensstraat zonder nummer (Zele)
Kapel met gekasseid voorplein aan weerszijde begrensd door een schuin geplaatste haag. Kapel opgericht naar ontwerp van architect Robert De Brabander in 1958 ter vervanging van een iets verder gelegen kapel toegewijd aan Maria ter Nood.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Langevelde zonder nummer (Zele)
Wegkapel gebouwd in 1953 naar ontwerp van architect Robert De Brabander onder impuls van onderpastoor E. H. Scheire en ingeplant op een omhaagd perceel met kasseibestrating rondom.


Villa

A. Van der Moerenstraat 72 (Zele)
Hoeve met kleine villa in Vlaamse stijl, gebouwd in 1953 naar ontwerp van Robert De Brabander ter vervanging van een ouder boerenhuis, losstaande 19de-eeuwse stalvleugel.

Opdrachtgever van

Architectenwoning De Brabander

Dendermondebaan 62 (Zele)
Half vrijstaand burgerhuis met villa-allures ontworpen door en voor architect Robert De Brabander volgens bouwaanvraag van 1950. Opmerkelijk gebouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder een half schilddak met overstekende brede kroonlijst.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Brabander [online] https://id.erfgoed.net/personen/1065 (Geraadpleegd op )