Persoon

Smets, Isidore

ID
10672
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10672

Beschrijving

Zoon van de aannemer Louis Smets-Crispyn.

  • Info Marcel Windey (2016).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Grétrystraat 10 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht de heer P. Van Hoof, naar een ontwerp door de architect François Van Rompaey uit 1909. Het bouwproject betrof de grondige verbouwing van een bestaande neoclassicistische woning, gebouwd door de heer Van Essche naar een ontwerp door de architect Louis Durieux uit 1867.


Herenhuis in neoclassicistische stijl

Isabellalei 65 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Louis Stuyck-Pardon, naar een ontwerp door Isidore Smets uit 1886. Over deze architect, de zoon van de aannemer Louis Smets-Crispyn, is nog maar weinig bekend. Hij lijkt in Antwerpen actief te zijn geweest van kort vóór 1880 tot omstreeks 1905.


Kunstenaarswoning Gerard Portielje

Harmoniestraat 78 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag, gebouwd in opdracht van Gerard Portielje, naar een ontwerp door de architect Isidore Smets uit 1887. De woning Portielje vormde het linker pand van een geheel van twee sterk verwante woningen, die kort na elkaar tot stand kwamen. Het rechter pand, gebouwd in opdracht van de heer Goethals, werd in 1952 ingrijpend verbouwd.


Neoclassicistisch burgerhuis

Borzestraat 5 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Oorspronkelijk slechts drie bouwlagen hoog, liet de kleermaker Bernard Goethals het pand in 1893 door architect Isidore Smets tot zijn huidige volume verbouwen.


Neoclassicistische burgerhuizen

Isabellalei 4, 12, 38, 63, 67-69, 75-79, 80-83, 87, 97 (Antwerpen)
Burgerhuizen in necolassicistische stijl door diverse opdrachtgevers, aannemers en architecten opgetrokken tijdens de jaren 1870 en 1880. De rijwoningen met een gevelbreedte van veelal drie of soms vier traveeën, omvatten een souterrain en meestal drie bouwlagen onder zadeldak, of twee bouwlagen onder een mansardedak.


Sint-Beernaert en Granaetappel

Hoogstraat 28-30 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen op de hoek van Hoogstraat en Kleine Pieter Potstraat, diephuizen met traditionele kern die mogelijk opklimt tot de 16de eeuw, en een laatclassicistische lijstgevel uit de vroege 19de eeuw.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Smets [online], https://id.erfgoed.net/personen/10672 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.