Persoon

Paternotte, Nicolas

ID
10675
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10675

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Notariswoning

Markt 6 (Assenede)
Burgerhuis gebouwd in 1778 door notaris Franciscus Xaverius Mys en zijn echtgenote Anna Jacoba Pijnaert en toegeschreven aan de Gentse bouwmeester Jan Baptist Simoens. Het burgerhuis is een mooi voorbeeld van classicistische architectuur door de aanwezige kenmerkende Lodewijk XVI-decoratie. De voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak.

Uitvoerder van

Burgerhuis

Langerei 1 (Brugge)
Alleenstaand huis van vier + vier + vier traveeën onder zadeldak. Trapgevel, waarschijnlijk ter vervanging van een houten gevel, met jaartal 17 / 63 aan weerszij van het zoldervenster, volledig bewaard huis uit het vierde kwart van de 15de eeuw tot het eerste kwart van de 16de eeuw.


Dokterswoning Hof Sebrechts met tuin

Beenhouwersstraat 22-26, Oude Zak (Brugge)
Hof Sebrechts, bestaande uit een woning met bijhorende kliniek van professor-dokter J. Sebrechts en een uitgestrekte tuin tot aan de Oude Zak, nu het openbaar Professor Dr. J. Sebrechtspark. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder hoog mansardedak, gebouwd kort na 1762 voor koopman Joseph van Severen. Verankerde en beschilderde bakstenen lijstgevel met segmentboogdeur in arduinen rococo-omlijsting . Rechts, voormalige paardenstallen en koetshuis uit de 18de eeuw. Links, in 1928 uitgebreid met een kliniekgebouw in historiserende stijl naar ontwerp van architect J. Viérin. Groot omhaagd park, aan de Oude Zak toegankelijk via een poort naar ontwerp van architect L. Delacenserie in 1907, en aan de Beenhouwersstraat via een neorococohekken, in 1871 vervaardigd door kunstmid E. De Vooght voor het Hôtel d'Hannin de Moerkerke. Parkaanleg, deels gebaseerd op het oude patroon, en uitgebreid, gedeeltelijk bewaard bomenbestand.


Stadswoning met trapgevel

Kammerstraat 10 (Gent)
Enkelhuis met trapgevel, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak. De huidige gevel dateert van circa 1660 en bewaart een classicistische deuromlijsting van 1779, maar het pand gaat terug op een meerlagig middeleeuws pand opgetrokken uit Doornikse kalksteen met constructiemethoden en vormentaal eigen aan de 13de eeuw.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Paternotte [online], https://id.erfgoed.net/personen/10675 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.