Persoon

Paternotte, Nicolas

ID
10675
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10675

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Notariswoning

Markt 6 (Assenede)
Burgerhuis gebouwd in 1778 door notaris Franciscus Xaverius Mys en zijn echtgenote Anna Jacoba Pijnaert en toegeschreven aan de Gentse bouwmeester Jan Baptist Simoens. Het burgerhuis is een mooi voorbeeld van classicistische architectuur door de aanwezige kenmerkende Lodewijk XVI-decoratie. De voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand telt vijf traveeën en twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak.

Uitvoerder van

Burgerhuis

Langerei 1 (Brugge)
Alleenstaand huis van vier + vier + vier traveeën onder zadeldak. Trapgevel, waarschijnlijk ter vervanging van een houten gevel, met jaartal 17 / 63 aan weerszij van het zoldervenster, volledig bewaard huis uit het vierde kwart van de 15de eeuw tot het eerste kwart van de 16de eeuw.


Dokterswoning Hof Sebrechts

Beenhouwersstraat 22-24 (Brugge)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder hoog mansardedak (leien en Vlaamse pannen; dakkapel), gebouwd kort na 1762.


Stadswoning met trapgevel

Kammerstraat 10 (Gent)
Enkelhuis met trapgevel van acht treden en een topstuk, twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak. Het pand gaat terug op een meerlagig middeleeuws pand opgetrokken uit Doornikse kalksteen met constructiemethoden en vormentaal eigen aan de 13de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Paternotte [online] https://id.erfgoed.net/personen/10675 (Geraadpleegd op )