Persoon

De Braekeleir, Gaston

ID
1069
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1069

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Abdij van Terhaegen

Brandweerstraat 6, Molenaarsstraat 22-30 (Gent)
Voormalige abdij van Terhaegen, later klooster van de zusters van Liefde, Sint-Vincentiuskliniek en -school, Sint-Benedictusschool en -instituut, Sint-Jozef en Sint-Anna. Bouw van een nieuw klooster in de vroege 17de eeuw. Kapel gesitueerd aan de Molenaarsstraat klaar in 1614, klooster voltooid in 1636. Bestaande uit een aantal panden gerangschikt rondom een rechthoekig en een vierkante kloosterhof.


Hotel Vanden Meersche

Nederpolder 1 (Gent)
Het Hotel Vanden Meersche klimt op tot de huizen de Groten en Clenen Pelicaen, die circa 1547 werden herbouwd tot een patriciërswoning, waarvan nog enkele vleugels resteren. In de 18de eeuw onder Jean-Baptiste Ignace Vanden Meersche omgevormd tot een typisch, grootschalig herenhuis met straat- en tuinvleugels rondom een binnentuin.


Parochiekerk Sint-Martinus

Einde Were zonder nummer (Gent)
Bekend als één der oudste parochies van Gent. Aanvankelijk gelegen in een zeer landelijke omgeving doch heden met de westgevel uitziend op de drukke verkeersring (Bisschop Triestlaan-Einde Were), in 1864 aangelegd op de gedempte stadswal. Volgens Sanderus gesticht in 941 doch eerste schriftelijke verwijzing in charter van Lotharius van 967.


Pastorie Sint-Blasius en Sint-Margrietparochie

Stationsstraat 11 (Deinze)
Pastorie, volgens gevelsteen boven de plint, rechts van de deur, gebouwd onder F. De Smet pastor 1836. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Voortuin afgesloten door ijzeren hekken tussen overhoekse bakstenen pijlers.


Regina Caeli lyceum

Rozenlaan_01 45, 45B (Dilbeek)
Interbellum kostschool of lyceum Regina Caeli van de zusters van liefde, gelegen ten noordoosten van de Heilige Theresiakerk.