Persoon

Coppieters, Théodule

ID
10695
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10695

Beschrijving

Théodule Coppieters tekende het aanlegplan voor het villapark "Belgisch Park" te Scheveningen (Den Haag, Nederland), in opdracht van de Belgische ondernemer E. Cambier, directeur van de Société Anonyme des Tramways de La Haye, uitgevoerd en bebouwd vanaf 1883. Hij ontwierp er ook twee beelbepalende villa's, waarvan nog één bewaard op de hoek van Antwerpsestraat en Luiksestraat. In Antwerpen realiseerde hij in 1884 het hotel "Aux 3 Suisses" tussen de Anneessensstraat en Van Ertbornstraat (verwoest door een V-bom) en in 1886-1887 de nog bestaande vrijmetselaarsloge Les Elèves de Thémis, gelegen achter het pand Van Maerlantstraat 31-33.

  • Informatie Marcel Windey (januari 2017).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in eclectische stijl

Van Arteveldestraat 50 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, oorspronkelijk het middenpand van een symmetrisch geheel van drie woningen, gebouwd in opdracht van de kolenhandelaar John Eastwick, naar een ontwerp door de architect Théodule Coppieters uit 1882.


Burgerhuis in eclectische stijl

Van Arteveldestraat 52 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, oorspronkelijk het linker pand van een symmetrisch geheel van drie woningen, gebouwd in opdracht van de kolenhandelaar John Eastwick, naar een ontwerp door de architect Théodule Coppieters uit 1882.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Coppieters [online], https://id.erfgoed.net/personen/10695 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.