Persoon

Van Os, Tony

ID
10704
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10704

Beschrijving

T. Van Os was schilder, maar vooral tekenaar en illustrator. Hij was een leerling bij Fr. Courtens aan de Academie en bij E. Laermans te Antwerpen. In 1908 ontving hij de Godecharle-prijs. Hij was lid van de groep 'De Pelgrim'.

  • Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DO002188, Buggenhout: bouwkundig erfgoed (S.N., 2002).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klooster van Gerkenberg

Meeuwerkiezel 88 (Bree)
Klooster met neogotische kloosterkerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Carmel, 1914-19, naar ontwerp van architect Pauwels. Oorspronkelijk karmelietenklooster, vanaf 1927 studiehuis en noviciaat, na 1966 bezinningstehuis van de Missionarissen van het Heilig Hart.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Rozenkrans

Jan Hammeneckerstraat zonder nummer (Meise)
Georiënteerde, neogotische zaalkerk van 1897-1898.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopgenomen

Omgangstraat 1 (Bornem)
Georiënteerde, neogotische kerk van 1925, naar ontwerp van G. Careels, gelegen op het hoogste punt van de gemeente en aan drie zijden omgeven door de Schelde.


Parochiekerk Sint-Anna met kerkhof

Appeldijkstraat 5 (Bornem)
Parochie sedert 1783, voorheen afhankelijk van Temse. Bouw van een sobere bakstenen kerk in 1787; sterk vergroot in 1859 naar ontwerp van provinciaal architect J. Schadde.


Parochiekerk Sint-Gerardus Majella

Broekstraat 23 (Buggenhout)
De parochiekerk werd ontworpen door architect Henri Valcke in 1906. Het is een driebeukige neogotische kerk met een driezijdig gesloten hoofdkoor en een kort transept. Tegen de voorgevel van de rechterzijbeuk staat een oorlogsmonument ter nagedachtenis van beide Wereldoorlogen. Tegen de buitengevels van het koor en de zijkapellen zijn verschillende kleine grafmonumenten geplaatst. Rondom het kerkgebouw bevinden zich ook de zeven statiën van het leven van de Heilige Theresia van het kindje Jezus.


Parochiekerk Sint-Norbertus

Dageraadplaats 5 (Antwerpen)
Parochiekerk Sint-Norbertus. Sobere georiënteerde neogotische basiliek van 1901-04 naar ontwerp van Ernest Dieltiens. Ingeplant op rechthoekig terrein aan de oostelijke zijde van het plein, op hoek met Korte Altaarstraat.


Parochiekerk Sint-Willibrordus

Kerkplein zonder nummer (Balen)
Transeptloze, neogotische kerk met basilicale opstand, uit het einde van de 19de eeuw met geïntegreerde gotische toren en koor van circa 1500.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Os [online] https://id.erfgoed.net/personen/10704 (Geraadpleegd op )