Persoon

Verbruggen, René G.L.

ID
10717
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10717

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Het Strop van de Broeders van Liefde

Stropstraat 119 (Gent)
Het provincialaat, gebouwd in 1897, is een imposant gebouw in neoclassicistische stijl achter een hoge muur met geaccentueerde poort en overdekte doorgang. De kapel is een goed voorbeeld van een kloosterkerk in neostijl uit eind 19de en begin 20ste eeuw. De bijhorende binnentuin, aangelegd in landschapsstijl met onder meer een vijver, trompetboom, een beeldengroep en een Lourdesgrot, dateert vermoedelijk uit de aanlegfase van het Sint-Vincentiushuis of provincialaat.


Kasteel Blekkervijver

Aalterstraat 5, Blekkervijverstraat 20 (Aalter)
Kasteeltje uit het begin van de jaren 1920 in neo-Lodewijk XIV-stijl naar ontwerp van O.-H. en A. Van de Voorde. Prachtig aangelegde domein met dreven, vijver en verscheidene al den niet oudere dienstgebouwen, onder meer ingangspaviljoen, oranjerie, serre, garage, duiventoren. De broeders van Liefde lieten naast het bestaande kasteeltje in 1951 een nieuw noviciaat met kapel bouwen naar ontwerp van de Antwerpse architect R. Verbruggen.


Sint-Idesbaldusinstituut

De Zilten 52 (Roeselare)
De gebouwen dateren van 1951 en zijn een ontwerp van R. Verbruggen (Antwerpen), met verschillende latere uitbreidingen; aalmoezenierswoning ten zuiden. Tweeledig complex met splitsing van de communauteits-, verblijfs- en onderwijsgebouwen, functioneel opgenomen in een symmetrisch grondplan.


Sint-Victorinstituut

Kasteeldreef 2, Kasteelplein 20 (Turnhout)
Schoolcomplex opgericht in 1899 door de Broeders van Liefde uit Gent.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verbruggen [online], https://id.erfgoed.net/personen/10717 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.