Collectief

Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l'Amélioration de Maisons d'Ouvriers

ID
10794
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10794

Erfgoedobjecten

Opdrachtgever van

Burgerhuis in eclectische stijl

Grétrystraat 43 (Antwerpen)
Bescheiden burgerhuis in eclectische stijl, oorspronkelijk het rechter pand van een geheel van twee gekoppelde woningen op de hoek van Grétrystraat en Werkstraat. Het ontwerp werd in 1893 opgemaakt door de architect Ernest Pelgrims, in opdracht van de Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l’Amélioration de Maisons d’Ouvriers.


Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Grétrystraat 57 (Antwerpen)
Bescheiden burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, oorspronkelijk het rechter pand van een geheel van twee gekoppelde woningen op de hoek van Grétrystraat en Wambachstraat. Het ontwerp werd in 1895 opgemaakt door de architect Ernest Pelgrims, in opdracht van de Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l’Amélioration de Maisons d’Ouvriers.


Eclectische eenheidsbebouwing

Kronenburgstraat 60-68 (Antwerpen)
Aan de zuidkant van de Kronenburgstraat, op gronden van de verkaveling van het Zuid, is een monumentale eenheidsbebouwing gerealiseerd van meergezinswoningen met winkelhuizen op de begane grond.


Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl

Isabellalei 132-134, Wambachstraat 1 (Antwerpen)
Geheel van drie rijwoningen in neoclassicistische stijl, samen met een pendant opgetrokken op de hoeken van Wambachstraat en Werkstraat. Het ontwerp werd in 1880 opgemaakt door de architect Victor Durlet, in opdracht van de Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l’Amélioration de Maisons d’Ouvriers.


Geheel van vijf burgerhuizen

Grétrystraat 45-53 (Antwerpen)
Geheel van vijf bescheiden burgerhuizen in eclectische stijl op de kop van het bouwblok Grétrystraat, Werkstraat en Wambachstraat. Het ontwerp werd in 1898 opgemaakt door de architect Henri Thielens, in opdracht van de Société Anonyme Anversoise pour la Construction et l’Amélioration de Maisons d’Ouvriers.