Collectief

Allen voor één, één voor allen, Bissegem

ID
10838
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10838

Beschrijving

Allen voor één, één voor allen is een sociale huisvestingsmaatschappij die in 1922 werd opgericht te Bissegem en die ook actief was te Lendelede. In 1964 werd ze omgedoopt tot Leieland en in 1999 ging ze op in de fusiemaatschappij Eigen Erf en Huis (samen met de gelijknamige koopmaatschappij die 21 december 1936 werd opgericht en met de Heulse Heerd). In 1997 werd deze fusiemaatschappij hernoemd tot Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij.

  • S.N. 1997: Monografieën erkende bouwmaatschappijen, in: S.N., Bouwstenen van sociaal woonbeleid ’45-‘95. De VHM bekijkt 50 jaar volkshuisvesting in Vlaanderen. Deel 2, Brussel, 115.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Opdrachtgever van

Rij sociale woningen

Nieuwstraat 9-27 (Lendelede)
Rij van tien woningen, in 1939 gebouwd naar ontwerp van architect Michel Delrue door aannemer Michel Van Assche, in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij Allen voor één, één voor allen uit Bissegem. Typisch sociaal huisvestingsproject uit de late jaren dertig bestaande uit een rij arbeiderswoningen aan de rand van de bebouwde kom met kleine voortuintjes.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Allen voor één, één voor allen, Bissegem [online], https://id.erfgoed.net/personen/10838 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.