Persoon

Scheepers, Eduard

ID
10929
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10929

Beschrijving

Oudste zoon van Jacobus Joannes Scheepers en Maria Isabella De Coninck, kleinzoon van aannemer Zacharias Scheepers, broer van architect Alphonse Scheepers.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Otto Veniusstraat 30 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van Aarsen, naar een ontwerp door Eduard Scheepers uit 1881. Deze aannemer was in Antwerpen actief was vanaf 1864 minstens tot 1901.


Gekoppelde neoclassicistische winkelhuizen

Oude Koornmarkt 22-24 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, traditionele diephuizen, die in kern minstens opklimmen tot de 17de eeuw. Charles H. Jehu liet in 1833 het neoclassicistische gevelfront met gekoppelde winkelpuien optrekken, maar behield de structuur van beide panden.


Neoclassicistisch winkel- en burgerhuis

Provinciestraat 22, 38 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkel- en burgerhuis van twee of drie traveeën en twee of twee en een halve bouwlaag onder een zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


Traditioneel diephuis

Oude Koornmarkt 64 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, de krulgevel met laat-gotische inslag, uit de tweede helft van de 16de eeuw, doch aangepast en verbouwd.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Klapdorp 23 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Aubry, naar een ontwerp door Eduard Scheepers uit 1894. Het gebouw behoort tot de late realisaties van de aannemer, die in Antwerpen actief was vanaf 1864 minstens tot 1901.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Scheepers [online] https://id.erfgoed.net/personen/10929 (Geraadpleegd op )