Persoon

Van Hellemont, Louis

ID
10930
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10930

Beschrijving

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen

Molenstraat 26-30 (Antwerpen)
Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1877 opgetrokken in opdracht van de weduwe Van de Weyer, door de aannemer Louis Van Hellemont. Van deze laatste zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de periode 1873 tot begin jaren 1900.


Groep winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Klapdorp 34-40 (Antwerpen)
Groep van drie aanpalende winkelhuizen in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw, geflankeerd door het neoclassicistische hoekhuis van Klapdorp en Mutsaardstraat dat mogelijk opklimt tot de eerste helft van de 19de eeuw. Het geheel werd in 2007 gesloopt voor een nieuwbouwflat, met behoud van het Onze-Lieve-Vrouwebeeld.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en godshuis

Schoenmarkt 8 (Antwerpen)
Gotische kapel daterend uit 15de eeuw, meermaals verbouwd en hersteld, en achterliggend godshuis "Onse Vrouwen Convent" toegankelijk via een lange gang, met acht woningen.


Steegbeluik met arbeidershuizen

Falconrui 57 (Antwerpen)
Eenzijdig bebouwd (linkerzijde) steegbeluik, achter een brede overbouwde doorgang, volgens de bouwaanvraag uit 1882 opgetrokken door de aannemer Louis Van Hellemont, in opdracht van de heer H. Diktus.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Hellemont [online], https://id.erfgoed.net/personen/10930 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.