Collectief

De Winter - Van Hunsel

ID
10942
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10942

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De drij Monnieken en Sinte Anna

Hendrik Conscienceplein 4 (Antwerpen)
In oorsprong traditioneel pand met dubbele trapgevel op de hoek van Sint-Pieter-en-Paulusstraat en Korte Nieuwstraat, uit de eerste helft van de 17de eeuw. Op heden gereconstrueerde trapgevel uit 1994 van drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog.


Gildehuis Sint-Rochus

Karel Govaertsstraat 53 (Antwerpen)
Pastoor Coveliers nam het initiatief tot het bouwen van een Gildenhuis, waarvoor het ontwerp in 1924 werd opgemaakt door bouwmeester Jef Huygh.


Hallerhof, nu gemeentehuis

Kasteeldreef 52, 55 (Zoersel)
Engels getint neogotisch kasteel van 1902 naar ontwerp van Jaak Alfons Van der Gucht. In uitgestrekt landschapspark met vijvers aan noord- en oostzijden.


Praktijkwoning Hellemans

Koningsarendlaan 11 (Antwerpen)
Burgerhuis met kinesitherapiepraktijk in laat-modernistische stijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Hellemans naar ontwerp van de architecten Herman de Winter en Herman Van Hunsel uit 1979.


Veronica

Hendrik Conscienceplein 4 (Antwerpen)
In oorsprong traditioneel diephuis met trapgevel aan de Sint-Pieter-en-Paulusstraat, van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw.


Woning en studiebureau Pfeffermann

Zurenborgstraat 6-8 (Antwerpen)
Eengezinswoning met kantoren van het studiebureau BTC, gebouwd in opdracht van Oscar Pfeffermann, naar een ontwerp door de architecten Herman De Winter en Herman Van Hunsel uit 1976-1977.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Winter - Van Hunsel [online] https://id.erfgoed.net/personen/10942 (Geraadpleegd op )