Persoon

Van Himbeeck, Clement

ID
10989
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10989

Beschrijving

Hij studeerde in 1924 af als burgerlijk mijningenieur en burgerlijk bouwkundig ingenieur, professor ingenieur, gewoon hoogleraar KUL.

  • Informatie verkregen van Marcel Windey, januari 2018.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuizen in art deco

De Neufstraat 49-51 (Antwerpen)
Twee gespiegelde rijwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder platte bedaking, uit 1929 door ingenieur-architect Clement Van Himbeeck.


Herenhuis in barokstijl

Mutsaardstraat 32 (Antwerpen)
Patriciërshuis in barokstijl uit het derde kwart van de 17de eeuw, gebouwd door de familie Van den Kerckhoven. In het midden van de 18de eeuw kwam het pand in het bezit van Jan Daniël Antoon Schockaert, sinds 1739 kanselier van het hertogdom Brabant. Zwaar gehavend door een V-bom in 1944, ingrijpend verbouwd in 1956-1957, gevolgd door een gevelrestauratie in 1969.


Hof van Biart

Karel Oomsstraat 69 (Antwerpen)
Restant van een landhuis in laat-classicistische stijl, te dateren in het laatste kwart van de 18de of de beginjaren van de 19de eeuw. Het Hof van Biart gaat in oorsprong terug op een vroeger 'hof van plaisantie', waarvan de geschiedenis gekend is tot het midden van de 17de eeuw.


Landbouwinstituut

Kasteelpark Arenberg 20-23 (Leuven)
Monumentaal gebouw in art-decostijl, in 1937 aan de zuidelijke rand van het Arenbergpark gebouwd, maakt deel uit van de campus Arenberg.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Hovestraat 58 (Edegem)
Centraalbouw, koepelkerk van 1931-1935 naar ontwerp van Louis de Vooght in neobyzantijnse stijl. Beboomd terrein met grot en omhaagd kerkhof.

Opdrachtgever van

Burgerhuis naar ontwerp van H. Maes

Tervuursevest 118 (Leuven)
Rijwoning van modernistische inslag, opgetrokken in 1939, kenmerkend zijn het hardstenen parement van de begane grond, de pseudo-erker in witte similisteen in de tweede en de loggia in de derde bouwlaag.


Burgerhuizen in art deco

De Neufstraat 49-51 (Antwerpen)
Twee gespiegelde rijwoningen van twee traveeën en twee bouwlagen onder platte bedaking, uit 1929 door ingenieur-architect Clement Van Himbeeck.


Thema's

Ontwerper van

De Neufstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Van Himbeeck [online], https://id.erfgoed.net/personen/10989 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.