Persoon

Salu II, Ernest

ID
11008
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11008

Beschrijving

Tweede generatie grafmakers van het Lakense grafmakersatelier Salu, gevestigd bij de ingang van het kerkhof. Ernest II Salu werd geboren in 1885 en overleed in 1980.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bermmonument Hélin van Zuylen van Nyevelt

Antwerpsesteenweg zonder nummer (Rumst)
Hardstenen herdenkingsteken met smeedijzeren omheining, ter herinnering aan het auto-ongeval uit 1912 waarbij Hélin van Zuylen van Nyevelt overleed.


Gemeentelijke begraafplaats

August Van Doorslaerlaan zonder nummer (Meise)
Begraafplaats in gebruik genomen nadat het kerkhof rond de Sint-Martinuskerk was opgeheven. De nieuwe begraafplaats werd ingehuldigd in 1936 en recent uitgebreid aan de oostzijde. In 1935 werd op het kadaster de verkaveling van een groter perceel ingetekend, op dat ogenblik eigendom van keizerin Charlotte, weduwe van keizer Ferdinand-Maximiliaan-Joseph. In 1936 werd de verkoop van het perceel van de begraafplaats aan de 'gemeente Meysse' geregistreerd, waarbij het 'bouwland' muteerde naar 'kerkhof'.


Gemeentelijke begraafplaats

Driegotenkouter zonder nummer (Hamme)
Gemeentelijke begraafplaats van Hamme in 1895-1896 aangelegd naar een ontwerp van gemeentelijk bouwkundige J. Tersago ter vervanging van de begraafplaats aan het Tweebruggenplein.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Salu II [online] https://id.erfgoed.net/personen/11008 (Geraadpleegd op )