Persoon

Kieckens, Frits

ID
11015
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11015

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Diocesaan centrum Virgo Fidelis

Bosdreef 3-5 (Torhout)
Bezinnings- en vormingscentrum voor de Religieuzen van West-Vlaanderen. Complex gelegen op het domein Groenhove (circa 33 hectare) ten oosten van het stadscentrum. Gebouwengroep met deels omringende vijver, gelegen in een parkdomein.


Gedenkteken

Bevrijdingslaan (Avelgem)
Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst). Monument, bestaande uit een dubbele trede van blauwe hardsteen, sokkel van groengrijze breuksteen en muur van witte natuursteen met overkragende kroonlijst.Voorstelling van de overwinningsgodin met zwaard en palmtak geflankeerd door soldaten en een arbeider die in de verte kijken.


Parochiekerk Sint-Godelieve

Nieuwpoortsesteenweg (Oostende)
Georiënteerde, sobere zaalkerk haaks op hoek Goedheid-/Overvloedstraat; laatstgenoemde inspringend ten opzichte van rooilijn Nieuwpoortsesteenweg waardoor als het ware voorplein ontstaat.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kieckens [online], https://id.erfgoed.net/personen/11015 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.