Persoon

Kieckens, Frits

ID
11015
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11015

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Diocesaan centrum Virgo Fidelis

Bosdreef 3-5, 5A (Torhout)
Bezinnings- en vormingscentrum voor de Religieuzen van West-Vlaanderen. Complex gelegen op het domein Groenhove (circa 33 hectare) ten oosten van het stadscentrum. Gebouwengroep met deels omringende vijver, gelegen in een parkdomein.


Gedenkteken

Bevrijdingslaan zonder nummer (Avelgem)
Gedenkteken voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers en de opgeëisten (Eerste en Tweede Wereldoorlog). Heldenmonument opgericht in 1952, na gunstig advies gegeven door de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen in 1951. Uitvoering door Lattenist (steenkapper, Avelgem) en F. Kieckens (decorateur, Aalst). Voorstelling van de overwinningsgodin met zwaard en palmtak geflankeerd door soldaten en een arbeider die in de verte kijken.


Parochiekerk Sint-Godelieve

Nieuwpoortsesteenweg zonder nummer (Oostende)
Nieuwpoortsesteenweg z.nr. <italic>Parochiekerk Sint-Godelieve</italic>. Historiek.1936: oprichting van kapelanij afhankelijk van de hulpparochie van Mariakerke. Aanleiding: toenemende bevolkingsaangroei cf. de in 1922 opgestarte sociale verkavelingen van de bouwmaatschappij "De Oostendse Haard". Kerkfabriek van Mariakerke koopt bouwgrond van vermelde maatschappij; locatie noordwesthoekJe kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kieckens [online] https://id.erfgoed.net/personen/11015 (Geraadpleegd op )