Persoon

Pingnet, Louis

ID
11023
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11023

Beschrijving

Architecten Jules en Louis Pingnet waren broers. Ze deelden in de jaren 1920 een kantoor op de Turnhoutsebaan 42 in Deurne-dorp. Jules Pingnet kennen we als provinciaal architect van Antwerpen, een functie waarin hij bij talrijke restauraties van parochiekerken was betrokken. Daarnaast had hij een privépraktijk, eerst op de Turnhoutsebaan in Deurne en later in zijn eigen woning in de Venneborglaan. Voor particulieren tekende hij eengezinswoningen in eenvoudige art deco of modernisme.

Louis Pingnet tekende voor hetzelfde particuliere clientéle. Zijn oeuvre bestaat eveneens uit burgerhuizen in eenvoudige art deco of modernisme. Hij overleed in de schuilkelder van zijn woning in de Plankenbergstraat tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen hij met zijn vrouw en tien kinderen schuilde voor V-bommen.

https://www.schoonselhof.be/2bfredegandusNZ/pingnet.html

 


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen

Rodestraat 18-22 (Antwerpen)
Geheel van drie volgens spiegelbeeldschema gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910. Het nummer 18 werd voor eigen rekening van “Vooruitzicht” opgetrokken, bouwheer van nummer 20 was Frans Hernaert, van nummer 22 Louis Van Gansen.


Thema's

Ontwerper van

Van Notenstraat

Venneborglaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pingnet [online] https://id.erfgoed.net/personen/11023 (Geraadpleegd op )