Persoon

Vanden Bossche, José

ID
11086
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11086

Beschrijving

Architect José Vanden Bossche werkte frequent samen met architect Philippe Dumont. Hun oeuvre bestond voornamelijk uit monumentale appartements- en kantoorgebouwen in Brussel, zoals bijvoorbeeld een kantoorgebouw voor de SA l'Urbaine (hoek Filips de Goedestraat en de Jozef II straat, 1963, gesloopt), twee appartementsgebouwen in opdracht van de Bvba Etudel Résidentielle (Henri Jasparlaan en Overwinningsstraat, 1963), een kantoor-, handels- en appartementsgebouw in opdracht van de Caisse Générale d'Hypothèque et d'Assurances (Henri Jasparlaan, 1966) en appartementsgebouw Winterthur (Kunstlaan, 1968). In Opwijk bouwden ze samen met de lokale architect Emiel Van Lembergen een rusthuis aan de Kloosterstraat (1967).

Beide architecten werkten ook enkele keren samen in opdracht van de Gewestelijke Maatschappij van Halle voor de Huisvesting, thans zogenaamd Woonpunt Zennevallei. Zo ontwierpen ze tijdens de jaren zeventig de eerste fase sociale woningen in de wijk Blokbos-Langblok in Beersel.

  • LUYPAERT I., MEEUSSEN J. en WILLOCX M. 2007: Over bouwmeesters (architecten) die in Opwijk en Mazenzele werkten , in: Open Monumentendag, thema wonen, Breken en bouwen. Wonen in Opwijk en Mazenzele, 16de-21ste eeuw [online], http://homdad.com/HOM-alg/omd-2007/13-Architecten.pdf (geraadpleegd op 24 maart 2016).
  • S.N. s.d.: Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Inventaris van het bouwkundig erfgoed [online], http://www.irismonument.be (geraadpleegd op 24 maart 2016).Thema's

Ontwerper van

Wijk Blokbos - Langblok


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vanden Bossche [online] https://id.erfgoed.net/personen/11086 (Geraadpleegd op )