Persoon

Suetens, Jules

ID
11131
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11131

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gekoppelde eclectische herenhuizen

Van Putlei 14-16 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde herenhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van P.etrus Huygels-Van Humbeeck, naar een ontwerp door architect Ernest Stordiau uit 1910. Huygels was vermoedelijk aannemer en bouwondernemer, actief in de privé-woningbouw in Antwerpen sinds de jaren 1880.


Meergezinswoning in neoclassicistische stijl

Lombardenvest 74 (Antwerpen)
Meergezinswoning in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van François Franck, naar een ontwerp door de aannemer Jules Suetens uit 1930. Het gebouw dat oorspronkelijk een winkel met woonst en acht huurkwartieren omvatte, paalt aan een woon- en handelscomplex van de firma Franck frères uit 1921, uitgebreid in 1929.

Uitvoerder van

Woon- en handelscomplex in neoclassicistische stijl

Korte Gasthuisstraat 2, Lombardenvest 76-80 (Antwerpen)
Woon- en handelscomplex in neoclassicistische stijl dat in twee fasen tot stand kwam. De eerste fase betrof een combinatie van een burgerhuis en een meergezinswoning met winkels, gebouwd in opdracht van de firma Franck frères, naar een ontwerp door Joseph Hertogs en Walter van Kuyck uit 1921. Deze laatste voegde in 1929 het hoekpand toe.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Suetens [online], https://id.erfgoed.net/personen/11131 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.