Persoon

De Jaeghere, Pascal

ID
1114
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1114

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw

Jozef Cardijnstraat zonder nummer (Pittem)
Opgericht in 1998 naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de zusters van Maria van Pittem, naar ontwerp van architect Pascal De Jaeghere.


Kapel van Onze-Lieve-Vrouw

Hoogrokersstraat zonder nummer (Pittem)
In 1978 door de zusters van Maria van Pittem gebouwd naar de plannen van de Pittemse architect Pascal De Jaeghere. Haaks op de weg ingeplante kapel, met voorliggend terras en gelegen in een perkje met groenaanplantingen.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Markt zonder nummer (Pittem)
Overwegend neogotische parochiekerk die een veelheid aan opeenvolgende bouwfasen in zich draagt, met behoud van romaanse toren en noordmuur van het koor, aanpassing van schip in de 15de of 16de en van koor tevens in de 17de eeuw. Grootschalige verbouwing in het begin van de 20ste eeuw.


Turkeijenkapel

Damstraat zonder nummer (Pittem)
Vermoedelijk in het begin van de 19de eeuw gebouwd in opdracht van baron de Giey, met de bedoeling de ziektes die toen de omgeving troffen te weren.


Vrije Basisschool en bijhorend klooster

Koolskampstraat 4, Stationsstraat 1 (Pittem)
Het huidige uitzicht gaat voornamelijk terug op de grootschalige verbouwingscampagnes van 1901-1904, met uitbreiding uit de jaren 1920 en schoolgebouwen uit 1949-1950.


Vrijstaande burgerhuis in bungalowstijl

Torhoutstraat 7 (Tielt)
Torhoutstraat nr. 7. Vrijstaande eengezinswoning in bungalowstijl gebouwd in 1974 naar ontwerp van architect Pascal De Jaeghere (Pittem) en gelegen in omhaagde tuin met hoge aanplantingen. Eenlaagsvolume onder plat dak op T-vormig grondplan. Witgeschilderde baksteenbouw met gesloten gevelvlakken doorbroken door muurhoge rechthoekige glaspartijen. Brede kroonlijst als overkragende luifel o.


Thema's

Ontwerper van

Markt

Sint-Amandsstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Jaeghere [online] https://id.erfgoed.net/personen/1114 (Geraadpleegd op )