Persoon

Marevoet, Robert

ID
11143
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11143

Beschrijving

In de geest van zijn leermeesters Paul Smekens en Léon Stynen, vertonen Marevoets ontwerpen een doorgedreven modernistische ingesteldheid. Na een stageperiode bij Stynen neemt hij in 1957 de fakkel over van Jan Smekens die tot dan, samen met zijn vader Paul, appartementsgebouwen ontwierp voor de firma Amelinckx. Marevoet en Paul Smekens werden in 1962 aangesteld namens vzw Stichting Marnix (onder het beheer van Klaas Sluys) voor het ontwerp van een onuitgevoerde kliniek voor chronisch zieken op de hoek van de Acacialaan met de Sportveldlaan te Boechout. Hij tekende verschillende burgerhuizen in het Antwerpse die getuigen van een uitgesproken aandacht voor duurzame bouwmaterialen.

  • FOUBERT A. 2006-2007: Het na-oorlogse oeuvre van architect Paul Smekens, onuitgegeven verhandeling, Vakgroep Kunst, Muziek- en Theaterwetenschappen, Rijksuniversiteit Gent, 22, 89.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis Rummens

Volhardingstraat 34 (Antwerpen)
Eengezinswoning in naoorlogs modernisme in opdracht van Jos Rummens en echtgenote Huguette Nuyens naar ontwerp van Robert Marevoet (1927-2005) uit 1960. Marevoets architectenbureau en eigen woning was verderop in de Volhardingstraat 40 gesitueerd. Uitvoerend aannemer was de firma Gebr. Laureyssens, gevestigd aan de August Scheyvaertlaan te Ekeren.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Marevoet [online] https://id.erfgoed.net/personen/11143 (Geraadpleegd op )