Collectief

Constructor

ID
11174
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11174

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

IJzer Natie

Hessenplein 41 (Antwerpen)
Pakhuis in modernistische stijl op de hoek van het Hessenplein en de Stijfselrui, naar een ontwerp door de architect Benoit J. Dupont en het Technisch Studiebureel Constructor uit 1937. Opdrachtgever was de samenwerkende maatschappij IJzer Natie, vertegenwoordigd door de heer De Zitter, gevestigd in het aanpalende pand Hessenplein 37-39. Aannemer Algemeene Ondernemingen G. Verbeeck uit Borgerhout voerde de werken in de loop van 1938 uit.


Magazijnen Scheldedal en Maasdal

Stijfselrui 28-30 (Antwerpen)
Complex pakhuizen in modernistische stijl, gebouwd in opdracht van de Hesse Natie, naar een ontwerp door de architect Jef Huygh en het Technisch Studiebureel Constructor uit 1932, in gebruik genomen in 1933.


Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40 (Antwerpen)
Openluchtzwembad in gewapend beton, in 1935 gebouwd door het bouwbedrijf Constructor. Een bassin van 50 bij 25 m werd oorspronkelijk op het niveau van de begane grond aan vier zijden omringd door allerlei dienstruimten, bergplaatsen, kleedcabines, sanitair toegangstrappen en technische installaties, onder een terras met balustrade.


Pakhuis met neotraditionele trapgevels

Lange Koepoortstraat 24, Stoelstraat zonder nummer (Antwerpen)
Pakhuis met een skeletstructuur uit gewapend beton, achter een neotradtioneel gevelfront met gekoppelde trapgevels en getrapte aandaken aan de Stoelstraat, gebouwd in opdracht van groothandelaar in elektrisch materiaal Henri Brant, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Dermond uit 1931, uitgevoerd in 1932.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Constructor [online] https://id.erfgoed.net/personen/11174 (Geraadpleegd op )