Persoon

De Winter, Frans

ID
11190
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11190

Beschrijving

Overste Dienst Haveninrichtingen Antwerpen.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bedieningshuis Nassaubrug

Nassaubrug zonder nummer (Antwerpen)
Bedieningshuis van de Nassaubrug, ingeplant ten oosten van het zuidelijk bruggenhoofd. Het paviljoen in art-nouveaustijl is gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp uit 1902 van ingenieur Frans De Winter, hoofd van de Dienst Haveninrichtingen.


Havenafdaken bij Asiadok

Asiadok-Oostkaai 28, 31, 28A-B, 28D (Antwerpen)
Groep ijzeren havenafdaken aan de oostkaai van het Asiadok evenwijdig met de Noorderlaan, in twee fasen opgericht door de Stad Antwerpen. Eerste fase naar ontwerp van Benedictus Janssens uit 1888 uitgevoerd door het constructiebedrijf Nicaise & Delcuve uit La Louvière, tweede fase naar ontwerp van ingenieur Frans De Winter uitgevoerd door de firma Bertam, Victoict & Cie uit Anderlecht.


Kolenbergplaats bij Royerssluis

Royerssluis zonder nummer (Antwerpen)
Kolenbergplaats aan het bovenhoofd van de Royerssluis bij de Lefebvrebrug, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van ingenieur Frans De Winter uit 1909, uitgevoerd door de aannemer Louis De Schutter in 1909-1910.


Magazijn Godfried

Godefriduskaai 36 (Antwerpen)
Pakhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de stad Antwerpen, naar een ontwerp door ingenieur Frans De Winter, hoofd van de dienst haveninrichtingen, uit 1904. De Antwerpse aannemer J.H. Bolsée, Em. Hargot & Cie, voltooide het gebouw in 1905.


Magazijn voor toldienst

D'Herbouvillekaai 43 (Antwerpen)
Langs de d'Herbouvillekaai springt het voormalige magazijn voor de toldienst omwille van het fraaie decoratieve metselwerk in het oog.


Magazijnen Montevideo

Kattendijkdok-Westkaai zonder nummer (Antwerpen)
Pakhuis in eclectische stijl met elf beuken van zeven traveeën onder onder een raekemdak op Polonceauspanten, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp door ingenieur in stadsdienst Frans De Winter uit 1897.


Pomphuis bij Stadsdroogdok 7

Droogdokken zonder nummer (Antwerpen)
Pomphuis van het vroegere Stadsdroogdok 7, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp in eclectische stijl met art-nouveau-inslag van ingenieur Frans De Winter uit 1913, uitgevoerd door de aannemers Paul en Marcel Hargot in 1914.


Pomphuis bij Stadsdroogdokken 1 tot 6

Droogdokken 1 (Antwerpen)
Pomphuis bij Stadsdroogdokken nummers 1 tot 6 gebouwd door de Stad Antwerpen, naar een ontwerp ingenieur in stadsdienst Frans De Winter uit 1895.


Royerssluis met Royersbrug en Lefebvrebrug

Lefebvrebrug zonder nummer, Royersbrug zonder nummer, Royerssluis zonder nummer (Antwerpen)
Royerssluis aangelegd in 1904-07 in de Scheldebocht te Oosterweel, nagenoeg in de monding van de Vossenschijn, een daartoe verlegde en ingebuisde zijrivier van de Schelde die uitmondde in de toegangsgeul op 70 meter ten westen van de sasingang .


Sluis- en brugwachtershuis bij Royerssluis

Royerssluis zonder nummer (Antwerpen)
Sluis- en brugwachtershuis in art-nouveaustijl bij de Royerssluis, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van ingenieur Frans De Winter uit 1909, uitgevoerd door de aannemer Friedrich Gonschorek in 1909-1910.


Sluiswachtershuisjes bij Kattendijksluis

Kattendijksluis zonder nummer, Sasdok-Noordkaai 18 (Antwerpen)
Sluiswachtershuisjes aan de noord- en zuidzijde van het benedenhoofd en aan de noordzijde van het bovenhoofd van de Kattendijksluis, gebouwd door de Stad Antwerpen naar ontwerpen van ingenieur Frans De Winter respectievelijk uit 1909 en 1900.


Wachthuisjes Loodswezen en electriciteitscabine bij Royerssluis

Royerssluis zonder nummer, zonder nummer (Antwerpen)
Wachthuisjes van het Belgisch en Nederlands Loodswezen uit 1910, en van de Antwerp Dock Pilots and Boatmen Corporation S.M. "Brabo" uit 1948, en elektriciteitscabine van de Compagnie Electrique Anversoise uit 1912.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Winter [online] https://id.erfgoed.net/personen/11190 (Geraadpleegd op )