Persoon

Angillis, Joseph

ID
112
URI
https://id.erfgoed.net/personen/112

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Grote Markt 26, 26A (Ieper)
Voorheen burgerhuis, thans toeristisch kantoor. Drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect Joseph Angillis (Ieper) van 1921.


Burgerhuis met trapgevel

Grote Markt 30, Janseniusstraat zonder nummer (Ieper)
Behouden rechter gedeelte van een naar het vooroorlogse uitzicht wederopgebouwde eenheidsbebouwing met twee nagenoeg identieke trapgevels in lokale renaissancestijl gedateerd "anno 1664" door middel van versierde jaarankers; linker gedeelte sinds 1969 vervangen door een appartementsgebouw.


Eenheidsbebouwing

D'Hondtstraat 52-54 (Ieper)
Eenheidsbebouwing met vier burgerwoningen en een winkelhuis op de hoek D'Hondtstraat-Merghelynckstraat, naar ontwerp van architect Joseph Angillis (Ieper) van 1921.


Herberg

Grote Markt 15 (Ieper)
Voormalige herberg, thans winkelhuis. Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect Joseph Angillis (Ieper) van 1922.


Klasgebouw

Sint-Jacobsstraat 36 (Ieper)
Klasgebouw van de voormalige Sint-Aloysiusschool, met vrijstaande zuidgevel uitziend op kleine speelplaats van de straat afgescheiden door middel van bakstenen muur met poort; thans zogenaamd "D'Arcke" en fungerend als lokaal voor jeugdbewegingen.


Sint-Aloysiusschool en refugiehuis

D'Hondtstraat 59 (Ieper)
Voormalige Sint-Aloysiusschool met gebouwen gelegen tussen de D'Hondt- en de Sint-Jacobsstraat; thans benut door de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, het Vlaamse kruis en jeugdbewegingen.


Vrij Technisch Instituut Immaculata

Rijselstraat 83 (Ieper)
Vrij Technisch Instituut Immaculata. Oudste vleugel (1921) op de noordoostelijke hoek bij en aan de Wenninckstraat. Recentere uitbreidingen onder meer door het gedeeltelijk betrekken van de aanpalende huizenrij van de Rijselsestraat en een nieuwe bouw op de hoek bij en in de Gouden Poortstraat.


Winkelhuis

Boterstraat 28 (Ieper)
Winkelhuis naar ontwerp van architect Joseph Angillis (Ieper) van 1921.


Winkelhuis

Rijselstraat 10 (Ieper)
Winkelhuis naar ontwerp van architect Joseph Angillis (Ieper) van 1921.


Thema's

Ontwerper van

Cartonstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Angillis [online] https://id.erfgoed.net/personen/112 (Geraadpleegd op )