Persoon

Vande Weghe, Luc

ID
1120
URI
https://id.erfgoed.net/personen/1120

Beschrijving

Zoon van de architect Gerard Vande Weghe.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning

Egemsesteenweg 75 (Tielt)
Architectenwoning gebouwd in 1972 als eigen ontwerp en woonst van architect Luc Vande Weghe (Tielt). Vrijstaand volume van twee bouwlagen met platte bedaking, getypeerd door bakstenen gevelvelden afgelijnd door omlopende vlakke betonnen lijsten.


Belfort en halle

Markt (Tielt)
Belfort en halle centraal gelegen op de "Neermarkt". Het huidige uitzicht van het belfort dateert grotendeels van 1558-1560 met de gesloten romp opklimmend tot de 14de (romp) en 15de (gewelf) eeuw en de in 1620 aangebrachte campanile. De gaanderijen en de traptoren zijn herbouwd op het einde van de 19de eeuw.


Parochiekerk Sint-Bavo

Kanegem-Dorp 1 (Tielt)
Sint-Bavokerk, neobarokke parochiekerk gebouwd in 1897-1910 naar ontwerp van architecten Eugène Coopman uit Brugge en Frans Vanden Heuvel uit Nevele, ter vervanging van een classicistische kerk uit 1779, op de plaats van een oudere kerk. Georiënteerde kerk zonder kerkhof, ten westen van het dorpsplein en ten oosten van het voormalige gemeentehuis. Materiaalgebruik typisch voor neogotiek/ neobarok: rode baksteenbouw met Euvillesteen voor onder meer omlijstingen deur- en vensteropeningen, frontons, pilasters, lijstwerk, ornamenten, torenhelm.


Parochiekerk Sint-Paulus

Fonteinestraat (Tielt)
Sint-Pauluskerk, parochiekerk van de Sint-Paulusparochie, de laatste parochie die in Tielt wordt opgericht. Op 25 september 1982 wordt de nieuwe kerk naar ontwerp (1980) van architect Luc Vande Weghe (Tielt) ingewijd. Sobere niet-georiënteerde zaalkerk.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vande Weghe [online], https://id.erfgoed.net/personen/1120 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.