Persoon

Hargot, Marcel

ID
11205
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11205

Beschrijving

Zoon van aannemer Max. Hargot, broer en vennoot van aannemer Paul Hargot.

  • Info Marcel Windey (2016).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Aanwervingslokaal havenarbeiders

Kempischdok-Westkaai 50 (Antwerpen)
Aanwervingslokaal voor havenarbeiders, in 1925-1940 in drie fasen opgetrokken door de Stad Antwerpen, naar ontwerpen van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke.


Afdaken 13A-13B

De Gerlachekaai (Antwerpen)
De afdaken 13A-13B zijn gelegen ten zuiden van de inham van de Zuidersluis. Ze bestaan op dit moment uit 11 overkapte open traveeën op de typische Polonceauspanten. De frontons aan straatkant zijn niet gedecoreerd.


Appartementsgebouw in beaux-artstijl

Jezusstraat 10-14 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect François Dens uit 1921. Het gebouw werd deels voor eigen rekening opgetrokken op een perceel bouwgrond van de Stad Antwerpen, dat Dens samen met de heer G. Du Bois had verworven tijdens een openbare verkoop.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Markgravelei 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Jules Geeraerts, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat een souterrain, twee bouwlagen en een mansardedak.


Imperial Products

Vekestraat 11-13 (Antwerpen)
Modernistische puddingpoederfabriek gebouwd in opdracht van de nv Imperial Products, naar een ontwerp door de architect Ernest Nagels uit 1928, opgetrokken in 1930-1931. Het aannemersbedrijf Paul & Marcel Hargot, opvolgers van Max Hargot, stond in voor de bouw. Omstreeks 2000 werd het pand gerenoveerd tot wooncomplex, met een ingrijpende aanpassing van het gevelfront.


Pakhuis met neotraditionele trapgevels

Lange Koepoortstraat 24, Stoelstraat (Antwerpen)
Pakhuis met een skeletstructuur uit gewapend beton, achter een neotradtioneel gevelfront met gekoppelde trapgevels en getrapte aandaken aan de Stoelstraat, gebouwd in opdracht van groothandelaar in elektrisch materiaal Henri Brant, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Dermond uit 1931, uitgevoerd in 1932.


Pomphuis bij Stadsdroogdok 7

Droogdokken (Antwerpen)
Pomphuis van het vroegere Stadsdroogdok 7, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp in eclectische stijl met art-nouveau-inslag van ingenieur Frans De Winter uit 1913, uitgevoerd door de aannemers Paul en Marcel Hargot in 1914.


Stuivenberggasthuis

Boerhaavestraat 18-20, Lange Beeldekensstraat 267, Pothoekstraat 109 (Antwerpen)
Algemeen ziekenhuis in eclectische stijl op het bouwblok gevormd door de Lange Beeldekensstraat, Pothoekstraat, Boerhaavestraat en Pesthofstraat, opgericht door het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen van Antwerpen. Het ontwerp door de architect François Baeckelmans uit 1872-1873, werd gewijzigd door de architecten Jules Bilmeyer en Joseph Van Riel in 1876, en onder hun leiding uitgevoerd in 1877-1884. Tot de belangrijkste uitbreidingen behoren het Bewaarhuis voor Geesteszieken door de architect Edouard Van Opstal uit 1904-1907, en de woning van de Hoofdapotheker door de architect John Van Beurden uit 1912.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hargot [online], https://id.erfgoed.net/personen/11205 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.