Persoon

Vanderstraeten, Jean Baptiste

ID
11259
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11259

Beschrijving

Zoon van Antonius Vanderstraeten (°Antwerpen, 30/12/1835) en Isabella Boets (°Antwerpen, 21/06/1836). Oudere broer van Leopold Vanderstraeten.

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl

Paardenmarkt 18-20 (Antwerpen)
Geheel van een burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1896 gebouwd in opdracht van C.J. Hollanders, een handelaar in bouwmaterialen. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


Depot Whitbread & C° Ltd.

Maatsstraat 53 (Antwerpen)
Depot van de brouwerij Whitbread & C° Ltd., naar een ontwerp uit 1914 door de architecten Charley Gilson en Paul Bonduelle, in samenwerking met bedrijfsingenieur Charles Freeman.


Het Schip of Huis Happaert

Happaertstraat 23-25 (Antwerpen)
Samenstel van twee haaks gebouwde huizen. Nummer 25 zogenaamd het Schip, gebouwd op een erf dat zich circa 1500 uitstrekte van de Kleine Markt tot aan de Bogaardestraat.

Uitvoerder van

Acaciahof

Acacialaan 16 (Antwerpen)
Voornaam landhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van Johann Mathias von Bernuth, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1912. Behorend tot de vroegste bebouwing, vormt het statige "Acaciahof" een van de meest monumentale panden in de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt".


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Alice Van der Straeten-Liger, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928. De voorname rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Eclectisch herenhuis

Bosmanslei 26 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van André Morren, naar een ontwerp van architect Emile Thielens uit 1910. De rijwoning in halfopen bebouwing omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak (leien).


Hotel Villinger

Bosmanslei 24 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, dat een ensemble vormt met een gelijkaardige stadsvilla in de Van Putlei 41. Beide hotels werden op twee aangrenzende percelen opgetrokken, in opdracht van de zakenlui Walther Villinger en Emil Zeller, naar een ontwerp van de Duitse architect Paul Schultze-Naumburg uit 1910.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vanderstraeten [online] https://id.erfgoed.net/personen/11259 (Geraadpleegd op )