Persoon

Vanderstraeten, Jean Baptiste

ID: 11259   URI: https://id.erfgoed.net/personen/11259

Beschrijving

Zoon van Antonius Vanderstraeten (°Antwerpen, 30/12/1835) en Isabella Boets (°Antwerpen, 21/06/1836). Oudere broer van Leopold Vanderstraeten.

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl

Paardenmarkt 18, 20 (Antwerpen)
Geheel van een burger- en winkelhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1896 gebouwd in opdracht van C.J. Hollanders, een handelaar in bouwmaterialen. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.


Het Schip of Huis Happaert

Happaertstraat 23, 25 (Antwerpen)
Samenstel van twee haaks gebouwde huizen. Nummer 25 zogenaamd het Schip, gebouwd op een erf dat zich circa 1500 uitstrekte van de Kleine Markt tot aan de Bogaardestraat.


Uitvoerder van

Hotel Villinger

Bosmanslei 24 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, dat een ensemble vormt met een gelijkaardige stadsvilla in de Van Putlei 41. Beide hotels werden op twee aangrenzende percelen opgetrokken, in opdracht van de zakenlui Walter Villinger en Emile Zeller, naar een ontwerp van de Duitse architect Paul Schultze-Naumburg uit 1910.


Eclectisch herenhuis

Bosmanslei 26 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van André Morren, naar een ontwerp van architect Emile Thielens uit 1910. De rijwoning in halfopen bebouwing omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak (leien).